Hirdetés

Két öngól, két kihagyott tizenegyes: Mégis mi a fene történt a Girona-Feyenoord meccsen?

Nap Híre portré Nap Híre

Az Atalanta a Sahtar Donyecket, a Feyenoord pedig a Gironát győzte le vendégként szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája alapszakaszának második fordulójában.

A Sahtar az ukrajnai háborús helyzet miatt Gelsenkirchenben fogadta olasz riválisát, amely meggyőző teljesítményt nyújtva nyert 3-0-ra úgy, hogy a donyeckiek a 90 perc alatt egyetlen alkalommal sem tudták eltalálni ellenfelük kapuját - írja az MTI. 

Meglehetősen eseménydús meccsen győzött 3-2-re a Feyenoord a nemzetközi kupában újonc Girona otthonában: a vezetést a házigazda spanyolok szerezték meg, de a hollandok egy öngóllal három perccel később egyenlítettek, tíz perc múlva pedig már az előny is náluk volt. A szünet előtt tizenegyest is rúghatott a Feyenoord, de kimaradt a lehetőség. A folytatásban előbb les miatt érvénytelenítették a Girona gólját, majd a spanyol együttes is büntetőt rontott, hogy aztán a 74. percben mégis kiegyenlítsen. Öt perccel később újabb öngól pecsételte meg a hazaiak sorsát, így egyelőre nem tudtak pontot szerezni a BL-ben, a Feyenoord pedig első sikerét érte el a mostani idényben a 3-2-es diadallal.

A BL új formátumában ligarendszerű alapszakaszt rendeznek, a 36 csapat egy tabellán szerepel, és valamennyi együttes nyolc mérkőzést játszik. Az első nyolc helyezett egyenesen jut a nyolcaddöntőbe, a 9-24. helyezettek oda-visszavágós párharcban küzdenek meg a 16 közé kerülésért, az utolsó 12 alakulat pedig kiesik.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés