Hirdetés

Szörnyű tragédia érte a Magyar Atlétika Szövetséget

Nap Híre portré Nap Híre

Életének 75. évében elhunyt Szabó Imre, a BEAC atlétikai szakosztályának vezetőedzője - számolt be a szomorú hírről a Magyar Atlétika Szövetség honlapja.

"Fiatalon, 18 évesen került a klubhoz középtávfutóként, és már ebben az időszakban is érdekelte az edzői pálya: 21 esztendős korában elkezdte a BEAC közép- és hosszútávfutóinak, illetve gyaloglóinak felkészítését. Több mint fél évszázadon keresztül megszakítás nélkül a fekete-fehérek kötelékébe tartozott, az atlétikai szakosztály szakvezetőjeként dolgozott egészen szerda estig, élete legfontosabb feladatának ezt tekintette.

Kiemelkedő szakmai tudásának és elhivatottságának köszönhető, hogy több mint 500 bajnokot nevelt fel a magyar atlétika számára, korosztályos és felnőtt válogatottakat, akik világversenyeken vettek részt, sőt olimpikon tanítványa is volt a 2016-os riói ötkarikás játékokat megjáró maratonista, Csere Gáspár személyében. A sportág iránti szeretete és elhivatottsága mindenki számára, aki atlétikával foglalkozik, példaértékű - írja a Sportal.

Pótolhatatlan edzőt és embert veszített el a BEAC és a magyar atlétika, akit a klubjában már életében legendaként tartottak számon.

Gyászolja felesége, Szabó Anikó, aki maga is kiváló hosszútávfutó volt és edzőkolléga, gyermeke, Szabó Miklós, és imádott unokája, Hugó, valamint a BEAC atlétikai szakosztályának összes jelenlegi és korábbi tagja, sportolója, edzője" - írja megemlékezésében a szövetség honlapja.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés