Hirdetés

Hidegzuhany: Belerokkanhat a volt párja botrányába Orbán Viktor szövetségese

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Ahogy arról korábban a Nap Híre is beszámolt, Giorgia Meloni olasz kormányfő a közösségi oldalán jelentette be, hogy szakított párjával és gyermekének édesapjával, Andrea Giambrunóval. Tíz évig voltak együtt. Meloni azután szakított partnerével, miután a férfit rajtakapták, hogy egy nőt "édeshármasra vagy akár négyesre" akart rávenni.

A kiszivárgott gusztustalan részletek után Andrea Giambruno hatalmas botrányba keveredett és most kiderült, hogy ennek következtében menesztették a műsorvezetői állásából az egyik országos televíziónál. Ugyanakkor a Mediaset tévétársaság kiemelte, hogy a férfi továbbra is szerkesztői feladatokat fog ellátni a műsorban. A Mediaset tulajdonosa egyébként Silvio Berlusconi néhai miniszterelnök családja.

A Striscia La Notizia (A hírcsík) a múlt héten sugárzott egy kiszivárgott felvételt, amelyen Giambruno női kolléganőkkel beszélget a viszonyáról, és úgy tűnt, hogy az egyik nőt csoportos szexre kéri fel. Ezt követően a Mediaset közölte, hogy Giambruno "sajnálja a viselkedése által okozott kellemetlenségeket", és hozzátették, miszerint beleegyezett abba, hogy elhagyja a Diario del giorno (A nap naplója) című, a Mediaset Rete4 csatornán futó műsort, mint műsorvezető.

A közlemény szerint a volt műsorvezető ellen nem indul fegyelmi eljárás. Gambruno műsorvezetői szerepét egyelőre Manuela Boselli újságíró vette át.

Olasz lapértesülések szerint Gambruno kiszivárgott megjegyzései miatt kialakult feszültségek hozzájárulnak a Meloni-kormányon belüli feszültségekhez is. A Berlusconi által alapított Forza Italia párt egyike a három pártnak Meloni jobboldali koalíciójában, a volt miniszterelnök legidősebb fia, Pier Silvio Berlusconi pedig a Mediaset vezetője - írja a BBC.

Mind a család, mind a Forza Italia tagadja, hogy köze lenne a megjegyzések kiszivárgásához, amelyek kínos helyzetbe hozták a tavaly októberben hivatalba lépett Georgia Melonit.

A Berlusconi család meglepődött és sajnálja a történteket a Mediaset által sugárzott riport után, de a felelősök egymástól teljesen függetlenek

- mondta Antonio Tajani miniszterelnök-helyettes, aki Silvio Berlusconi tavaly júniusi halála után váltotta a párt vezetői posztján.

Meloni a múlt héten közölte, hogy ő és a 41 éves Giambruno közel 10 évig tartó kapcsolatuk után különváltak. A párnak van egy hétéves lánya, Ginevra.

Az olasz miniszterelnök, aki a szélsőjobboldali Testvérek Olaszországért párt vezetője, arról ismert, hogy erősen hisz a hagyományos katolikus családi értékekben.

Antonio Ricci, a Striscia La Notizia igazgatója korábban az Ansa hírügynökségnek azt mondta, hogy Meloni "egy nap majd rájön, hogy szívességet tettem neki".

"Kollégái szerint Giambruno arról volt ismert, hogy gyakran viccelődött a miniszterelnökkel való kapcsolatáról. További kínos felvételek felbukkanását sem lehetett kizárni" - jelentette az ügynökség.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés