Hirdetés

Családja, barátai sem vétóztak: megváltozik Gesztesi Máté élete

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

A családja, a barátai, a munkatársai is megvétózhatták volna a döntését, de senki nem élt a lehetőséggel. Gesztesi Máté élete a jelek szerint alaposan megváltozik, hiszen februártól ATV Híradó műsorvezetői székében tájékoztatja majd a nézőket a hírekről. Interjú.

Nap Híre: Látszólag sosem építetted tudatosan a karrieredet a médiában, a közösségi oldalakon, nagyon ritkán nyilatkozol, mégis: színész lettél, időjós, vállalkozó, és most már Híradós. Így tervezted?

Gesztesi Máté: Nemcsak látszólag, hanem valóságosan sem. Valamennyire a színész szülők öröksége volt a szereplés, de valójában sohasem szerettem, és igen hamar felismertem, hogy nem is nekem való, nagyjából huszonnégy éves koromra. Akkor kezdtem bele a filmírás tudományának elsajátításába, és azóta is ez a fő szakmám, jelenleg is egy sorozatot és egy mozifilmet fejlesztek. A hírműsorokat azonban mindig nagyon érdekesnek találtam, hiszen az emberek hiteles tájékoztatása fontos társadalmi feladat, hihetetlen nagy felelősség, valódi tétje és aktualitása van, miközben minőségi televíziós formátum. Ezért amikor szóba került az ATV-nél, hogy a Híradó műsorvezetője lehetnék, földerült a szívem, hogy valami új és izgalmas dologba kezdhetek.

Nap Híre: Teljesen új irányt vesz most az életed? Vagy ez egy tervezett út újabb jelentős mérföldköve?

Gesztesi Máté: A hírolvasás nagy összeszedettséget, több időbeli és földrajzi kötöttséget jelent, de az esti idősáv miatt nem húzza keresztül sem a filmes, sem az egyetemi kötelezettségeket, sőt, azt hiszem még hozzá is adhat, feltöltődést is jelenthet egy-egy jelenet megírása, vagy egy sűrűbb vallásfilozófiai előadás után.

Nap Híre: Kitől tudtad meg és hogyan, hogy Tiéd a lehetőség?

Gesztesi Máté: Németh S. Szilárd az ATV vezérigazgatója tájékoztatott, elmondta, hogy a próbafelvétel nagyon jól sikerült, és szeretné, ha mostantól a Híradó műsorvezetői csapatát erősíteném. Ez úgy éreztem, hogy rendkívül megtisztelő, és igazán boldog voltam.

Nap Híre: Mi minden és ki mindenki jutott az eszedbe azóta, amióta tudod, az ATV Híradó műsorvezetője leszel? Számot vet ilyenkor az ember az életéről?

Gesztesi Máté: Két kedvenc filmem is van, ami híradósokról szól, az egyik a Newsroom című Sorkin-sorozat, a másik Adam McKay egészen kimagasló abszurd vígjátékkettőse, a Ron Burgundy legendája, aminek magyar változatából Kautzky Armand fantasztikus orgánuma is többször eszembe jut a próbák során, amelyek ezekben a napokban is zajlanak.

Nap Híre: Mennyiben változik most meg az életed? Mennyire kell átszervezned?

Gesztesi Máté: Jelenleg a felkészülés zajlik. Az ATV elképesztően profi, szakmai körökben legendás munkatársai igyekeznek mindent megtanítani a hírolvasásról, a beszédóráktól a speciális, váratlan krízishelyzetek kezelésén át a háttérfeladatokig, ami rendkívül értékes tapasztalatszerzés, bízom benne, hogy sem nekik, sem a nézőknek nem okozok majd csalódást. A napi realitásokról tehát még nem tudok beszámolni, de azok azt hiszem, sokkal nyugalmasabbak lesznek.

Nap Híre: Kiknek a tanácsát kéred ki ilyen lehetőségek és döntések előtt? Mit mondtak most?

Gesztesi Máté: Felvetettem a dolgot a családomnak, barátaimnak, filmes alkotótársaimnak, és természetesen a Gesztesi Hair Studio , Dávid öcsémmel közös belvárosi férfi-női fodrászatunk csodálatos munkatársainak is. Közülük bárkinek vétójoga lehetett volna, de szerencsére mindannyian támogattak elhatározásomban és döntésemben.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés