Hirdetés

Édesapjuk élete ihlette az álmot: a Gesztesi fivérek rendkívüli helyet teremtenek



Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

Éppen volt másfél hónap szabadideje: Gesztesi Máté csatlakozott testvére, Gesztesi Dávid vállalkozásához, együtt virágoztatják fel azt.



Szinte hetente járt fodrászhoz Gesztesi Károly harmadik gyermeke, Dávid, aki egyszer ki is számolta, milyen jelentős kiadásai vannak emiatt, ami viszont bevétel is lehetne, ha saját szalonja lenne.  Az ötletet jó ideig dédelgette, míg két évvel ezelőtt megnyitotta borbély szalonját. 

Végül a testvérével, Mátéval “szövetkezve” egy nem akármilyen hellyé alakították és alakítják a Gesztesi Hair Studio-t, az ötletet a gyerekkori emlékeknek köszönhetik, hiszen Gesztesi Károly otthonának ajtaja mindig nyitva állt a barátok előtt, így szinte éjjel-nappal emberekkel és programokkal volt tele. Ilyen hely lehet a megújult szalon is. Erről már az ATV időjósaként is dolgozó Máté beszélt a Naphire.hu megkeresésére.

 “Szerettünk volna egy közösségi helyet kialakítani” - kezdte, majd a részletekbe is beavatott.

“Eddig is voltak női vendégek, de most már deklaráltan is női és férfi fodrászat vagyunk, kiváló borbélyokkal és női fodrászokkal. Ez a keveredés is olyan dolgot eredményez, hogy mindenki kapcsolatba kerül mindenkivel, beszélgetnek egymással, megismerik egymást, s lett egy ilyen nyitott, családias hangulata. Tényleg az egész egy nappalihoz hasonlít” - mondta büszkén Máté a Naphire.hu-nak, majd azt is elárulta, miben igyekeznek mások lenni, mint a konkurencia. 

“Sok fodrászatba bemennek az emberek, levágatják a hajukat és fél óra múlva elmennek. De a hagyományos szerepe ezeknek a fodrászatoknak a régmúltban az volt, hogy az emberek összejöttek, beszélgettek… Ezeknek a szokásoknak most ebben a nagyon elidegenedett, és elszemélytelenedő korszakban talán gyógyító hatása lehet az emberekre. Ezt a mentalitást szeretnénk visszahozni” - így Máté.





Sőt, - mint mondja - már most egy nagyobb helyről álmodoznak. Hiszen a képzeletük máris kinőtte a teret.

“Nyilván kis helyet nyitottunk, mert szerintem fontos, hogy az ember kicsiben kezdjen el dolgokat csinálni, hogy lássa, hogy mi nő ki belőle. De már most örülnénk, ha lenne egy eggyel, vagy kettővel nagyobb helyünk és akkor ott tényleg ki lehetne maxolni ezt a közösségi hangulatot. Ha nem is szalonnasütővel, mint ahogy édesapám kertjében, de nagyobb kanapékkal, nagyobb könyvespolccal, kávéfőzővel, vagy zongorával. Így, amikor lesz egy nagyobb a fodrászüzletünk, már kezdődhetnek is a felolvasóestek, vagy a kisebb koncertek. Nagyon klassz lenne! Hiszem: nagyon klassz lesz! - mondta a Naphire.hu-nak Gesztesi Máté.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés