Hirdetés

Visszatért a Géniusz: soha nem látott izgalmak várnak a nézőkre, a fiatal zsenik küzdenek meg egymással

Nap Híre portré Nap Híre

Hétfő este visszatért a Géniusz a képernyőkre. A kvízműsor most talán még izgalmasabb lesz, mint az eddigiek, ugyanis az új generáció tagjai csapnak össze egymással. Wisinger János az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elárulta, mire számíthatnak a nézők az idei évadban.

Wisinger elmondta, hogy teljesen egyértelmű volt, hogy nem lehet abbahagyni a műsort, hiszen a nézők szeretik. Aról is beszélt, hogy mi lesz az újdonság a mostani évadban. "Az a baj, hogy nem bírunk magunkkal, és mindig valami csavart ki kell találni az egészben. Először volt a Géniusz, az eredeti 2021-ben, aztán jött a második, aztán kitaláltuk a Géniuszok Géniuszát. Most annyit csináltunk, hogy az eredeti Géniusznak az alapszabályait megtartottuk, és a Géniuszok Géniuszából két dolgot beemeltünk. Az egyik az, hogy a gyors játéknál lehet mínusz pontot szerezni" - mondta, hozzátéve: ez "azt jelenti, hogyha valaki megnyomja a gombot, de rossz választ ad, akkor mínusz pontot is szerez. Tehát el lehet veszteni úgy egy adott fordulót, hogyha valaki csak nagyon hirtelen meg akarja nyomni a gombot és rohan."

A producer szerint így még gyorsabb is lehet majd a játék. "Illetve van a másik, ha kettő-kettő van, akkor három percről visszafelé számlál az óra, és aki három perc alatt több választ tud adni, vagy több helyes választ tud adni, azé a forduló" - magyarázta, és megjegyezte, hogy ez egy nagyon dráma, pörgős dolog, tizenháromszor van olyan, amikor ezen vagy egy utolsó pillanaton múlik, hogy ki nyerte az adott fordulót. "Iszonyú izgalmas a szezon" - jelentette ki. 

Arra a kérdésre, hogy volt a szándékosság is abban, hogy a fiatalokat megszólítsák, Wisinger úgy felelt:

Nem tudunk szándékosságot csinálni, ha nincs tudás a fiataloknál, akkor nem tudunk mit csinálni. Nem tudunk tudásalapú vetélkedőt csinálni, hogyha nincsenek jó tudással rendelkező fiatalok. Az ATV nagyon-nagyon sok tekintetben közszolgálati feladatot tölt be. És én azt gondolom, hogy a Géniusz is egy ilyen dolog. Amikor elindult a Géniusz 2021-ben, akkor nem nagyon volt a palettán tudásalapú kvízműsor. Viszont a géniusz sikere azt mutatta egy csomó fiatalnak, hogy ezek az emberek, akik sokat tudnak, ezeket érdemes példaképként követni. És iszonyatos bumm lett a fiatalok között is abból, hogy ezt a játékot versenyszerűen, kocsmákban, kvízkocsmákban, egymással baráti társaságokban elkezdték játszani, és kitermelődött egy generáció. Nekünk nem kellett keresni őket, egész egyszerűen jelentkeztek már, és tényleg nagyon sok fiatal ütötte meg azt a szintet, akik tudásalapon be tudtak kerülni a műsorba.

A producer hozzátette, hogy a Géniusz most meg tudja mutatni azt, hogy "igenis vannak olyan fiataljaink, akikre érdemes felnézni, és akik példaképekké válhatnak."

Wisinger arról is beszélt, hogy a televízióban szokták nézni a karaktereket, amikor a műsorokhoz válogatnak, azonban a Géniuszban nem figyeltek erre. "Semmi másra nem figyelünk, csak arra, hogy hogyan teljesítenek az adott teszten. Viszont a tudásuk és a teljesítményük által - és Gundel Takács Gábor által - karakterekké válnak a stúdióban" - mondta.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés