Hirdetés

Ostrom alatt a Lidl és az Aldi székháza, közel az összeomlás?

Nap Híre portré Nap Híre

Dühös gazdák akcióznak, zárlat alá vettek pár áruházat.

Kisebb megszakításokkal hetek óta tiltakoznak a német gazdák, akik akcióikkal a korábbi állami szubvenciók teljes helyreállítását követelik, mindenekelőtt a dízelolajra kiszabott adók visszatérítését. Részben már célt élt a tiltakozásuk, ugyanakkor a Scholz-kormány követeléseik nagy részét elutasította, illetve több évre elnyújtott teljesítést ígért.

A gazdák ezúttal az eddigiektől eltérő akcióhoz folyamodtak, a délnyugati Rajna-vidék-Pfalz tartományban vasárnap estétől több helyen is a nagyobb kereskedelmi láncok központi raktárait blokkolták. Traktoros felvonulásukkal megakadályozták, hogy legkevesebb tíz Lidl-, Aldi-, Edeka- és Globus-raktár kamionjai ne juthassanak el a szupermarketekig, s a zárlat órákon keresztül, míg Koblenzben reggelig tartott – írja az Infostart

A tartományi szövetség vezetője elmondta, a kereskedelmi láncokat azért vették célba, mert jelentős részben ők határozzák meg a mezőgazdasági termékek árát, egyúttal azzal vádolta az élelmiszer-kiskereskedőket, hogy alacsonyan tartják az árakat a gazdálkodók rovására. 

Egyes értesülések szerint a tiltakozás közvetett eredménnyel járt, a tartományi vezetők tárgyalásokat folytattak, ugyanakkor egyelőre mindössze a bürokrácia csökkentésére tettek ígéretet – jegyzik meg.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés