Hirdetés

Váratlan húzás Gattyán Györgytől, ezúttal Havas Henrikkel állt össze a milliárdos

Nap Híre portré Nap Híre

Havas Henrik a napokban Gattyán György médiabirodalmának elnöke lett, és már javában toborozzák a szakembereket egy nagyszabású projekthez.

A Frisshírek Médiacsoport elnökeként Havas jelenleg öt kollégájával dolgozik a szerkesztőségükben, közülük ketten a tanítványai voltak. "Mivel a Docler Holdinghoz tartozunk, én már készen kaptam azt a technológiát, amely a mesterséges intelligencia segítségével cikkeket generál. A gyakorlatban betáplált anyagokat fogalmaz újra a robot, és tucatnyi hírügynökség anyagait szűri át, ami a szakmánkban itthon meglehetősen újnak számít" - mesélte a Blikknek Havas Henrik, akinek az lesz a feladata, hogy a frisshirek.hu online portál olvasótáborát, valamint a hozzá tartozó YouTube-torna nézőszámát növelje. Havas egyébként hozzátette: az a célja, hogy egy igényes, egyben szórakoztató lapot hozzon létre.

"Dömsödi Gábor ötlete volt, hogy csináljunk egy „mini-Heti Hetes”-szerű beszélgetős műsort, amelynek első adását egy telefonnal vettük fel egy kocsmában a nógrádi Bokor községben, ahol ő lakik. Mivel már azt is több mint húszezren nézték meg, folytattuk, és ezután kerestek meg a Frisshírektől, hogy lenne-e kedvünk a stúdiójukban, a csatornájukra készíteni a videókat" - emlékezett vissza a közös munka kezdetére Havas henrik, akit azzal is megbíztak, hogy állítson fel egy oknyomozó újságírókból álló, független szerkesztőséget, akik politikai, valamint gazdasági érintettségű korrupciógyanús ügyeket dolgoznak majd fel.

"Célunk az oknyomozó, tényfeltáró újságírás lehetőségeinek megteremtése... Az első sikereimet én is ezen a területen értem el. Nehéz műfajról van szó, ezért is keresünk felkészült, elkötelezett újságírókat, és a munkájukhoz próbáljuk megteremteni a szakmai, technikai, anyagi feltételeket" – fogalmazott Havas.

A Táncsics Mihály-díjas újságíró arról is beszélt a lapnak, hogy idáig még csak egyszer, a munkahelyi lift előtt találkozott Gattyán Györggyel. "Azt mondta, örül és majd beszéljünk" – idézte fel a televíziós szakember, hozzátéve: még nem volt lehetősége igazán megismerni őt, de tisztában van a korábbi politikai tevékenységével.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés