Hirdetés

Szomorú hír érkezett: Meghalt Japán legidősebb embere

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A nő 116 éves volt, átélt két világháborút is.

116 éves korában elhunyt Japán legidősebb embere, Fusa Tatsumi. A nő kedden vesztette életét, a hír megrázta Oszaka kormányzóját is, aki azt közölte, hogy "őszintén imádkoznk Fusa Tatsumi lelkének nyugalmáért".

Az asszony utolsó napjait egy kashiwarai idősek otthonában töltötte, ahol arról volt ismert, hogy gyakran köszöntötte az alkalmazottakat.

Tatsumi 1907. április 25-én született a mai Yao városában, Oszaka prefektúrában. Hat gyermek közül ő volt a második lány. Kiderült az is, hogy 32 évesen ment férjhez, három gyermeket nevelt fel, akik később nyolc dédunokával és három ükunokával ajándékozták meg - írja a Fox News.

Csak hálás lehetek, hogy a nagylelkű ápolás segítségével életben maradt

- nyilatkozta az asszony legidősebb fia, aki hozzátette, ő volt Japán legidősebb édesanyja és olyasmire volt képes, amire senki más.

Az asszonyt Japán legidősebb emberének nyilvánították Kane Tanaka halála után, aki 2022. április 19-én hunyt el 119 éves korában. Tatsumi 2023 szeptemberében gratuláló levelet kapott Oszaka prefektúra kormányzójától, Hirofumi Yoshimurától, ezzel ünnepelték meg hosszú életét.

Még mindig nem tudom elfelejteni, milyen energikus volt Fusa Tatsumi. Őszintén imádkozunk lelkének nyugalmáért

- írta a közösségi oldalán a kormányzó.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés