Hirdetés

Fuldokoló gyereket mentett az épp arra járó mentős

 portré

A szerencsi mentős Szlovákiában motoros-túrázott a feleségével, útba ejtették a herlányi gejzirt is, ám a látvány helyett éles sikoltozásra figyeltek fel - és azonnal szolgálatba helyezték magukat.

Galatóczki Péter és felesége a herlányi gejzírnél szlovák nyelven segítségért kiabáló édesanyára lettek figyelmesek, aki 7-8 év körüli gyermekével a karjaiban rohant a motoros pár felé. Péter és a szintén egészségügyben dolgozó felesége azonnal megvizsgálták a teljesen ellilult, eszméletlen gyermeket. Valamilyen idegentest zárta el a kisfiú légútját. Heimlich-féle fogást alkalmaztak, és a 4. lökésre láthatóvá vált a szájüregben az elzáródást okozó kekszdarab, amit így már könnyen el tudtak távolítani. 

A gyermek ezután szinte azonnal felsírt, a zokogó édesanyja is kezdett kicsit megnyugodni. Mire a helyi mentők megérkeztek, a gyermek állapota sokat javult és stabil állapotban adták át a szlovák mentőegységnek, akik azonnal kórházba szállították - írja az Országos Mentőszolgálat a Facebook oldalán. 

A szerencsi mentő-gépkocsivezető és felesége pedig folytatták motoros túrájukat – egy váratlan , de felejthetetlen emlékkel. 

(A Kassa közeli gejzir 32-34 óránkénti periódusokban tör föl. A víz mintegy 20-30 percig maximálisan 20 m magasságig lövel.)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés