Hirdetés

Gyászol a világ, hosszú betegség után elhunyt a Derrick krimisorozat sztárja

Nap Híre portré Nap Híre

Három évvel ezelőtt súlyos betegséget diagnosztizáltak a színésznél.

Nyolcvankét éves korában meghalt Fritz Wepper német színész, akit a legtöbben a Derrick című sorozat Harry Klein nyomozójaként ismernek. A színészóriásnál három évvel ezelőtt diagnosztizáltak daganatos megbetegedést, és a hosszú kórházi kezelés ellenére nem tudták megmenteni az életét. A halála előtti heteket egy hospice házban töltötte, itt hunyt el hétfő reggel.

Wepper kiskamaszként lépett először színpadra a Pán Péter című darabban. Pár évvel később, 1959-ben már Bernhard Wicki A híd című háborúellenes filmjében szerepelt, amely a Golden Globe-díjat is megkapta. 1972-ben Bob Fosse nyolc Oscarral díjazott Kabaré című filmjében láthatták a nézők. Wepper a produkcióban Fritz Wendelt játszotta - írja a Bors.

A nemzetközi népszerűséget azonban a Derrick című ZDF-krimisorozat hozta meg számára, amelyben Derrick főfelügyelő beosztottját alakította.

Wepper emlékezetes alakítást nyújtott még a Te szent ég! című ADR-vígjátéksorozatban is, amelyben a minden hájjal megkent polgármestert, Wolfgang Wöllert játszotta 2002 és 2021 között.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés