Hirdetés

Most akár Ön is megvásárolhatja Freddie Mercury londoni otthonát, feltéve, ha van 38 millió dollárja

Garai Kitti portré Garai Kitti

A rocklegenda Freddie Mercury egykori londoni otthona megvásárolható.

A nyugat-londoni Kensingtonban található Garden Lodge 11 évig volt a Queen frontemberének otthona, most viszont eladóvá vált. A házban japán nappali van, dupla magasságú szalon, bár, könyvtár és zenei stúdió. Az ingatlant Mercury 1980-ban vásárolta meg, amikor először a helyszínre látogatott - írja a CNN.

Az ingatlanügynökség, a Knight Frank hétfői sajtóközleményében elmondta, hogy Mercury Robin Moore Ede belsőépítész és tervező szakértővel együttműködve újította fel a házat, a legjobb anyagokat és saját ízlését felhasználva, hogy létrehozza azt, amit ő a "központi londoni vidéki házának" nevezett.

A Queen énekese úgy tervezte meg otthonát, hogy az "emlékezetes, hívogató hely legyen, amely tükrözi vibráló személyiségét és eklektikus elképzeléseit" - tette hozzá a közlemény. A szalonból - amely egykor annak a zongorának adott otthont, amelyen Mercury a Bohemian Rhapsody" című szerzeményt komponálta - hatalmas kilátás nyílik az ingatlan kertjére, amelyet nagy magnóliafák és keleti ihletésű vizi elemek díszítenek. Az étkezőt citromsárgára festették, ami állítólag Mercury kedvenc színe volt. 

Az ingatlan fő lakosztályába azon a helyiségen keresztül lehet bejutni, ami egykor Mercury öltözőszobája volt, ahol a ruháit és a színpadi jelmezeit tárolta. Ez a szoba a padlótól a plafonig tükrös. 

1991-ben bekövetkezett halálakor Mercury az ingatlant és annak berendezését közeli barátjára és bizalmasára, Mary Austinra hagyta. Miután Mary több mint 30 évig óvta és vigyázta Mercury személyes tárgyait és értékeit, tavaly úgy döntött, hogy elárverezi őket. Így hát nem csoda, hogy eladásra kerül a legendás énekes otthona is. 

"Ez a ház volt a legdicsőségesebb emlékdoboz, mert minden helyiségében olyan szeretet és melegség van. Öröm volt benne élni, és sok csodálatos emléket őrzök itt" - mondta Austin. "Amióta Freddie és én beléptünk a mesebeli zöld ajtón, ez a béke helye volt, egy igazi művészház, és most itt az ideje, hogy ezt a béke érzését a következő emberre bízzuk" - tette hozzá.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés