Hirdetés

Forronganak az indulatok Franciaországban egy iskolaigazgató lemondása miatt

Nap Híre portré Nap Híre

Samuel Paty, egy iszlamista terrorista által 2020-ban lefejezett francia tanár nővére most azzal vádolta meg a hatóságokat, hogy nem tesznek elegendő lépést annak érdekében, hogy a francia iskolák alkalmazottait megvédjék a szélsőségesek ellen. 

Ahogy arról a Naphírén is beszámoltunk, Franciaországban lemondott egy iskolaigazgató, miután halálos fenyegetéseket kapott amiatt, hogy le akarta vetetni egy diáklánnyal a fejkendőjét. 

A párizsi iskola igazgatója ragaszkodott a névtelenségéhez, a döntését pedig pénteken közölte egy e-mailben. ,,Úgy döntöttem, hogy távozok a posztomról, a saját és az intézmény biztonsága érdekében" – írta. Az események előzménye, hogy február végén azt mondta három diáklánynak, hogy vegyék le a fejkendőjüket az iskolában. Ketten eleget is tettek a felszólításnak, a harmadik azonban vitatkozni kezdett. 

A 2020-ben meggyilkolt tanár nővére szerint a francia hatóságok azóta sem tanultak a báttya esetéből. Mint mondta, nem állt szándékában most a reflektorfénybe lépni, de nem hagyhatja szó nélkül a történteket – írja a Guardian

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés