Hirdetés

A francia elnök megdöbbentő kijelentést tett, ezzel nagyon feldühítheti Putyint

Nap Híre portré Nap Híre

Emmanuel Macron francia elnök meglepő kijelentést tett az ukrajnai háborúval kapcsolatban. Elmondása szerint az sem kizárt, hogy nyugati alakulatok jelenjenek meg a háború sújtotta országban. 

Ukrajna nyugati támogatói Párizsban gyűltek össze egy konferencián, ahol megvitatták, milyen lehetőségeik vannak Kijev támogatására – írja a Portfolio. Azt szeretnék a felek, hogy a késlekedő amerikai támogatás miatt egyre szorultabb helyzetbe kerülő Ukrajnát megsegíthessék. Abban nagy volt az egyetértés, hogy Oroszország nem győzhet. 

,,Megvitattuk ezt a kérdést. Jelenleg nincs konszenzus arról, hogy csapatokat küldjünk a terepre hivatalos, elfogadott és jóváhagyott módon. De dinamikusan nézve semmit sem szabad kizárni. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy Oroszország ne nyerhesse meg ezt a háborút" – mondta a francia államfő. 

Hozzátette azonban, hogy az európai vezetők körében konszenzus alakult ki, hogy nem szeretnének „háborúba bocsátkozni az orosz néppel”. Ezen felül az is közös, hogy mindenki egységesen törekszik az eszkaláció megfékezésére.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés