Hirdetés

Magyarokat ölt meg az elviselhetetlen forróság Görögországban

Nap Híre portré Nap Híre

Napok óta brutális kánikula tombol a Thesszalonikihez közeli turistaparadicsomban, Nei Poriban, amelynek egyre több kulföldi turista esik áldozatául. A héten, huszonnégy óra alatt két magyar turista is meghalt Görögországban. 

Szerdán egy gyermek találta meg egy 59 éves magyar nő holttestét a tengerben, csütörtökön pedig egy középkorú magyar férfi is a vízben lett rosszul, már nem tudták megmenteni az életét. Egy szemtanú azt mondta a Tényeknek, hogy a mentősök csaknem fél órán át küzdöttek a turista életéért a parton, de hiába. Fél óra elteltével a nyaralók, látva az újraélesztés sikertelenségét, fokozatosan hagyták el a partot - írja az Index

A másik áldozat lánya azt mondta, az anyja tudott úszni és szívbetegsége sem volt. "Az igazat sajnos nem tudom még, hogy történt a baleset, csak annyit olvastam az interneten, hogy egy gyermek látott egy lebegő nőt a vízben" - idézte fel a tragédiát. 

Az elmúlt hetekben annyira brutálissá vált a hőség Görögországban, hogy több turista is életét vesztette. A brit tévés doki, Michael Mosley egy kirándulás közben lett rosszul, és már csak a holttestére találtak rá. Mindeközben tudósok vizsgálják a Görögországban szerencsétlenül járt turisták halálának okát, és szinte biztosak abban, hogy a szélsőséges hőség nagy szerepet játszott a végzetesnek bizonyuló túrákban. A szélsőséges időjárás miatt erdőtüzek is pusztítanak az országban.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés