Hirdetés

Szárnyal a forint, ez az üzemanyagárakra is jó hatással lehet

Garai Kitti portré Garai Kitti

Ahogy arról korábban a Naphíre is beszámolt, a környező országokban mindenhol olcsóbb az üzemanyag, mint Magyarországon. Sok magyar ezért inkább külföldre jár át tankolni, ugyanis literenként akár több mint 100 forintot is tudnak spórolni ezzel. Romániában, Szlovákiában, Szlovéniában, de már Horvátországban is olcsóbb a benzin és gázolaj. A pontos üzemanyagárakról ebben a cikkünkben írtunk.

A forint erősödésnek köszönhetően azonban most fordulhat a kocka: a holtankoljak.net szakértője, Bujdos Eszter az RTL-nek úgy nyilatkozott, hogy a jövő héten akár 10 forinttal is olcsóbbak lehetnek az üzemanyagok. Mint mondta, akár kétszer is korrigálhatják az árakat a piaci feltételeket figyelembe véve.

A forint tíz százalékot erősödött három hónap alatt

Hivatkozás másolása

A bankközi piacon csütörtökön 387 forintért is adták az eurót, mert gyengült a dollár és javultak a magyar gazdaság kilátásai.  

Beke Károly, a Portfolio elemzője szerint olyan, mintha hirtelen minden átfordult volna. A szakértő szerint idén erősebb lehet a magyar fizetőeszköz, mint tavaly. "Ha nem jön közbe semmi és a kockázatok a pozitív irányba dőlnek, tehát hozzájutunk az uniós pénzekhez, nem ragad magasan az infláció és nem szállnak el újra az energiaárak, akkor az idei év ezzel a 380-400 közötti árfolyammal telhet" - közölte. 

Az RTL Híradó szerint a forinterősödésnek köszönhetően már 30 százalékkal olcsóbb a külföldről behozott trappista sajt mint egy hónapja. Az egyik üzletben a teákat és a gyümölcsleveket is 10-15 százalékkal olcsóbban adták, ebből is látszik, hogy a forinterősödés hatását átengedik a fogyasztóknak, ugyanis a kereslet hónapok óta tartó csökkenése kikényszeríti ezt a helyzetet. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés