Hirdetés

Újabb csapás az autósoknak, ha ez bejön, nagyon fájni fog

Garai Kitti portré Garai Kitti

Péntektől tovább emelkedik a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára, ha ez a kiskereskedelem áraiban is meglátszik majd, akkor az minden autósnak fájni fog. A gázolaj literenkénti ára lassan 700 forint lehet.

A holtankoljak.net adatai szerint a benzin bruttó 8 forinttal drágul a nagykereskedelemben, míg a gázolajért a kutak bruttó 6 forinttal fizetnek majd többet. 

A szaklap ugyanakkor megjegyezte, hogy a kiskereskedelemben az elmúlt hetekben ettől eltérő módon alakították az üzemanyagárakat, így egyelőre nem tudni, hogy az újabb emelés hogy jelenik meg, vagy hogy egyáltalán megjelenik-e a töltőállomások áraiban. Hozzátették, eddig a fogyasztóknak kedvezve alakultak az árak, a drágulás csak kis mértékben, vagy meg sem jelent.

A kiskereskedelmi átlagárak óráról órára változnak a magyar kutakon, szerda délelőtt a 95-ös benzinért literenként 629,6 forintot kellett fizetni, míg a gázolaj 691,9 forintba került.

Ahogy arról korábban a Naphíre is beszámolt, dübörög a benzinturizmus, sok magyar a szomszédos országokba jár át tankolni, ugyanis literenként 100 forintot, vagy még annál is többet tudnak spórolni. Romániában, Szlovákiában, Szlovéniában, sőt, még Horvátországban is olcsóbb a benzin és gázolaj, de már az élelmiszerek is, aki csak teheti, a nagy bevásárlást is külföldön oldja meg.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés