Hirdetés

Figyelem, gazdák: egereket robbantani tilos

 portré

A 72 éves gazdálkodó nem tudta, hogy tilos: mert fájdalmas és kínzó. De elege lett az egerek áradatából és Rodenatorral próbálta írtani őket.

Egyesek hatékonynak, mások állatkínzásnak tartják. Az úgynevezett Rodenator-módszer azt ígéri, hogy gyorsan megszünteti az egerek pestisét. Állítólag a rágcsálók rövid és fájdalommentes halált halnak a földben történt robbanások következtében.

A technológia azonban erősen ellentmondásos. Használatakor egy arra alkalmas eszköz körülbelül 30 másodpercig gáz-oxigén keveréket fúj a talajba, majd egy szikra robbanást vált ki – megölve az egereket.

A múlt héten egy svájci férfit bíróság elé is citáltak a módszer miatt. Tavaly állatkínzási kísérlet miatt súlyos pénzbüntetésre ítélték. A svájci azonban ellenállt és fellebbezett. Mert meg volt győződve arról, hogy a Rodenator-módszer legális. És csak a 75 gyümölcsfáját akarta megmenteni - írja a blick.ch

Legfelsőbb Bíróság most fel is mentette, de csak azért, mert világossá vált, hogy a gazda nem tudott arról, hogy 2021 eleje óta ez a brutális módszer tilos. A per nyilvánosságot kapott. Ám gazdák sokasága kezdett érdeklődni, hogy is juthatnának ehhez az eszközhöz és módszerhez… (Ecce homo - a szerk.)

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés