Hirdetés

Eldurvult a szivárványos balhé Katarban, súlyos lépésre készül Anglia és Dánia

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Ahogy arról a Naphíre is beszámolt, szeptemberben kezdődött "szivárványos balhé" a katari-vb körül, miután kiderült, hogy az európai csapatok többsége szivárványszínű karszalagot szeretne viselni a meccseken. Emiatt a FIFA nehéz helyzetbe került. Most, hogy elkezdődött a világbajnokség, tovább dagad a botrány.

A hírek szerint Dánia már tárgyalásokat folytat Angliával, miszerint kilépnének a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségből (FIFA), amiért betiltották a szivárványos karszalagot. Dánia és Anglia is egyike volt annak a hét nemzetnek, amelyek OneLove-karszalagot szerettek volna a pályára lépni, mielőtt bejelentették, hogy egyből sárga lappal büntetik azokat a játékosokat, akiken meglátják a színes kiegészítőt.

A Dán Labdarúgó-szövetség elnöke elmondta, hogy Dánia fontolgatja a FIFA-ból való kilépést, és készen áll a tárgyalásokra az UEFA többi tagországával, köztük angliával is. De a FIFA döntése nemcsak a dánoknál és az angoloknál, hanem a hollandoknál is kicsapta a biztosítékot.

A hollandok kiemelték, a szalag viseléséért járó pénzbüntetést lenyelték volna, de a sárgalapos szankcióra nem számítottak - írja az Index. Hollandián kívül Anglia, Wales, Belgium, Svájc, Németország és Dánia csatlakozott volna még az akcióhoz.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés