Hirdetés

Fesztiválozni indul? Készítse be a gumicsizmát!

Nap Híre portré Nap Híre

Már vasárnap lecsap a vihar az országra, aztán a jövő héten a napos időszakok mellett többször leszakadhat az ég a fesztiválozókra.

Vasárnap leszakad az ég, vihar csap le Magyarországra.

Hétfőn kezdetét veszi Dádpusztán az egy teljes hétig tartó OZORA fesztivál. Hétfőn többórás napsütésre számíthatnak a fesztiválozók, majd kedden már több felhő lehet az égen, viszont ezeken a napokon számottevő csapadék nem valószínű. Majd szerdán már időnként eső, zápor, sőt zivatar is kialakulhat a fesztivál térségében, akár felhőszakadás sem kizárt – írja az Időkép.

Hozzáteszik: csütörtökön is kialakulhat időnként zápor, zivatar, de ezen a napon napos időszakokra is van kilátás.

Hétfőn az északnyugati, kedden napközben pedig a délies szelet kísérhetik élénk lökések. Szerdán elsősorban záporok, zivatarok környezetében támadhat fel a szél, majd csütörtökön a délnyugati, nyugati szél lehet erős.

Hétfőn napközben 26-28 fok köré melegedhet a levegő, majd kedd hajnalra 15-17 fok köré csökkenhet a hőmérséklet. Kedden délután 28-30 fokos melegre van kilátás, és szerda reggelig is csak 18-20 fok köré hűlhet a levegő. Szerdán napközben 25-27 fokot mutathatnak a hőmérők a legmelegebb órákban. A csütörtöki nap 16-18 fokos minimumról indulhat, és délutánra 30 fok köré melegedhet a levegő.

A hét második felében, azaz pénteken, szombaton és vasárnap is gyakran takarhatják felhők a napot, de időnként azért a nap is kisüthet. Mindhárom nap számítani kell időnként csapadékra, a jelenlegi számítások szerint péntek éjjel és szombaton akár felhőszakadások is kialakulhatnak a térségben. Gyakran lehet élénk a szél, de vasárnap akár erős, viharos északnyugati széllökések is előfordulhatnak. Pénteken még 25 fok fölé kúszhat a hőmérő higanyszála, de szombaton és vasárnap már pár fokkal 25 fok alatt maradhat a csúcshőmérséklet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés