Hirdetés

Fertőzést okoz ez a népszerű fejhallgató? Rengeteg vásárló panaszkodik

Garai Kitti portré Garai Kitti

Bár rengeteg ember rajong a divatos AirPod Max fejhallgatóért, azonban egyre több vásárló panaszkodik arra, hogy fertőzést okozhat.

Hatalmasat tarolt az Apple AirPods Max 2023-ban, a hírességek és az influenszerek szinte mindenhol feltűnően hordák a túlméretezett státuszszimbólumot, ami arra késztette az embereket, hogy ők is rohanjanak és vegyenek maguknak a népszerű termékből. Most azonban kiderült, baj lehet vele, ugyanis egyre többen panaszkodnak arra, hogy fertőzést okoz. 

A virginiai Sarah Stusek írónő is megosztotta a rossz tapasztalatait, elmondása szerint fájdalmas és undorító tünetei vannak a fertőzésnek, és ezért a bő 550 dollárért vásárolt fejhallgatót okolja. "Folyton viszkető, nedves füllel ébredek, undorító" - panaszolta Stusek egy TikTok-videóban. 

De nem csak az írónő elégedetlen a termékkel, az Apple közösségi fórumait ellepték a panaszos kommentek, rengetegen tapasztaltak hasonló, fertőzésszerű tüneteket. Egyesek ezeket a tüneteket allergiás reakciónak tulajdonítják. 

"Abba kellett hagynom a fejhallgató használatát, mert fülgyulladást kaptam tőle" - kommentálta egy felhasználó Stusek TikTok-videója alatt. Egy másik hozzászóló is megjegyezte: "Én is az óriás fejhallgatót használom, és ugyanez a problémám."

Az Apple-t nemrég beperelték az AirPods Max fejhallgató "kondenzációs halálnak" nevezett "hibája" miatt, amely állítólag azt okozta, hogy a nedvesség összegyűlt a fülkagyló belsejében, ami a termék teljesítményét is megzavarta. Bár a perben nem esett szó fülgyulladásról, Dr. Anthony Cornetta, a NYU Langone Huntington Medical Group fül-orr-gégésze a The Postnak elmondta, hogy "bármi, ami nedvességet zár be a hallójáratba, gyulladást", majd fertőzést okozhat.

"Ez aztán bakteriális vagy gombás külső fülgyulladáshoz vezethet, hasonlóan az úszófülhöz" - mondta egy nyilatkozatában. "Ez bármilyen termékkel előfordulhat, amely befedi a hallójárat nyílását".

Bár a szakember szerint valódi aggódalomra nincs ok, azonban figyelmeztetett, hogy a forró, nyári hónapokban az izzadás miatt gyakrabban előjöhetnek ezek a problémák. Hozzátette, a fül egészségének megőrzéséhez a fülhallgató tisztán tartása is kulcsfontosságú.

Tanulmányok kimutatták, hogy a fejhallgatók hemzsegnek a mikrobáktól, amelyek fertőzést okozhatnak, ezért szükséges a technika tisztán tartása, a fülzsírtól és a nedvességtől való mentesítése.

Az Apple pedig azt javasolta, hogy mindig puha, száraz, szöszmentes ruhával tisztítsák le a felhasználók a fejhallgatót. Megjegyezték ugyanakkor, ha a termék bármilyen nedves dologgal érintkezett, akkor enyhén nedves ruhával töröljük át, majd szárítsuk meg a fejhallgatót.  Közölték azt is, hogy olykor-olykor szünetet kell tartani, ugyanis a hosszan tartó használat lehetővé teszi a kórokozók elszaporodását. 

A naphire.hu arról is beszámolt, hogy az Apple nemrégiben egy frissítést adott ki, miután szörnyű hibát fedeztek fel a Magic Keyboard billentyűzet Bluetooth-kapcsolatában, amit akár rosszindulatú felek is kihasználhattak.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés