Hirdetés

Megtörte a csendet a Született feleségek botrányhős színésznője: "Muszáj volt megszegnem a törvényeket"

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Felicity Huffman végre megszólalt a 2019-es egyetemi felvételi botrányról, amikor csalással próbált egyetemi helyet szerezni lányának.

Az emberek azt feltételezik, úgy mentem bele ebbe az egészbe, hogy kerestem a módját annak, hogy átverjem a rendszert, és bűnös alkukat kössek sikátorokban, de nem ez volt a helyzet

- mondta a született feleségek sztárja, aki a botrányt követően most szólalt meg először az elmúlt 4 évben, hozzátette, tudta, hogy őrültség, amit csinált. A 60 éves színésznő William "Rick" Singer főiskolai tanácsadóval dolgozott együtt, akiben feltétel nélkül megbízott. "Különböző programokat és oktatókat ajánlott, ő volt a szakértő. Majd egy év után azt kezte mondani, hogy a lányom egyik főiskolára sem fog bekerülni, én pedig hittem neki".

A színésznő 2019 májusában bűnösnek vallotta magát abban, hogy 15 000 dollárt fizetett lánya SAT-pontszámának meghamisításáért.

A bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban elmondta, azt hitte, ez az egyetlen lehetősége arra, hogy fényes jövőt biztosítson a lánya számára, és úgy érezte, rossz anya lenne, ha nem tenné meg, így vállalta a csalást - írja a PageSix.

"Úgy éreztem, hogy esélyt kell adnom a lányom jövőjének... ami azt jelentette, hogy meg kellett szegnem a törvényt"

- mondta az interjúban a színésznő, aki arról is beszélt, hogy 2019 májusában tartóztatták le több más szülővel és hírességgel, köztük Lori Loughin színésznővel együtt.

Az FBI betört az otthonomba, és fegyverrel a kezükben ébresztették fel a lányaimat. Először az hittem, hogy ez egy átverés. Szó szerint odafordultam az egyik ügynökhöz, aki golyóálló mellényben, fegyverrel a kezében állt és megkérdeztem tőle, hogy ez valami vicc-e

- emlékezett vissza a színésznő, aki a botrányban játszott szerepe miatt bocsánatot kért az akadémiai közösségtől és a diákoktól is, akik rengeteg áldozatot hoztak és nagyon keményen dolgoztak azért, hogy törvényesen jussanak be a főiskoába.

Az Emmy-díjas színésznőt 2019 szeptemberében 14 nap börtönre, 30 ezer dolláros pénzbüntetésre és 250 óra közmunkára ítélték. Mindössze 11 napot ült a rácsok mögött, és önkéntesként dolgozott egy olyan szervezetnél, amely a korábban bebörtönzött nők életét segítik.

Huffman lányát, a most 23 éves Sophiát végül 2020 áprilisában vették fel a Carnegie Mellon Egyetem színházi programjára, miután - ezúttal szabályos körülmények között - újra megírta a SAT vizsgát.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés