Felháborítóan drága és brutális lesz a nyár

  • Életmód
 portré

Május ízelítőt ad nekünk a nyárból, a higanyszálak és az árak egy irányba mutatnak: felfelé. És csak rosszabb lesz.

Számtalan hosszútávú előrejelzés szerint ez a nyár forró lesz – a június nem igazán, aztán majd bedurran –, csakhogy váratlan zivatarok és tartós esők teszik majd kellemetlenné a nyaralást. A napsütést visszatérően felhők zavarják.

De akár így, akár úgy, az biztos, hogy melegünk lesz, és izzadunk is majd. Akkor, amikor kifizetjük az 1500-2000 forintra ugró balatoni strandbelépőket, az 1000 forintot a sima lángosért, vagy a 2500-3000-et az egyszerű strandmenüért. Hogy a 900 forintos cappuccinóról vagy az 500 forintos gombócnyi fagyi áráról ne is beszéljünk.

A benzin ára még marad. Az oda és vissza út nem lesz drágább, de amit azon spórolunk, azt mindig elviszi majd valami más.

Ám, ha esténként álmatlanul forgolódunk, hűtsük le magunkat, nem a pénztárcánk állapota miatt vagyunk képtelenek elaludni. Egy friss és átfogó vizsgálat szerint a világ polgárai évente átlag 44 órával alszanak kevesebbet a globális felmelegedés miatt.

Cimkék:
  • nyár
  • árak
  • időjárás
Nap Híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed. Látogass el Facebook oldalunkra
Ha van a témához kapcsolódó sztorid, írd meg nekünk a szerkesztoseg@naphire.hu címre! Írj nekünk emailt

Ez is érdekelhet