Hirdetés

Egyre fogy a levegő Balog Zoltán körül, lemondásra szólította fel a református egyház második embere

Nap Híre portré Nap Híre

Fekete Károly közleményt adott ki, amelyben arra kérte a kegyelmi botrányban szerepet játszó Balog Zoltántól, hogy fontolja meg a lemondását.

A Tiszántúli Reformátos Egyházkerület püspöke a nyílt levelében arra kérte teológiai alapú érveléssel a Balog Zoltán püspököt, hogy mondjon le a tisztségéről - írja az Index.

Ahogy arról korábban a Nap Híre is beszámolt, kedden egy meghallgatáson adott magyarázatot Balog Zoltán a kegyelmi botrányban való érintettségéről, aminek hatására Novák Katalin államfő is lemondott, majd Varga Judit is bejelentette visszavonulását a közélettől. A titkos szavazáson végül bizalmat szavaztak Balognak, akit a hírek szerint a zsinat 86 százaléka támogatta, így marad a pozíciójában.

Fekete Károly azt írta nyílt levelében, hogy szerdán ismét beszélt Baloggal, és azt javasolta neki, hogy mondjon le zsinati elnöki tisztéről.

"Bízom abban, hogy egyházunk egységét szem előtt tartva, egyeztetve az elnökségi tanács tagjaival, ezt hajlandó lesz megtenni. Döntésének meghozataláig legyünk türelemmel, kérem ezért minden egyháztagunk és minden szolgatársam mértéktartását. Előttünk van böjt első vasárnapja, amikor református gyülekezeteinkben úrvacsorai közösséggel kezdjük a húsvéti ünnepekre való felkészülést. Adja Isten, hogy a böjti időszak elősegítse személyes és közegyházi önvizsgálatunkat" - írta Fekete Károly.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés