Hirdetés

Hatalmas változás a Facebookon és az Instagramon: bejelentést tett a Meta

Nap Híre portré Nap Híre

A Meta már korábban is közölte, hogy szigorításba kezd a Facebookon és az Instagramon, annak érdekében, hogy megvédje a tizenéves felhasználókat. Most pedig a részletek is kiderültek. 

A vállalat tájékoztatása szerint mostantól a tizenévesek nem kaphatnak közvetlen üzenetet olyan felhasználóktól, akiket nem követnek, vagy akikhez nincs közvetlen kapcsolatuk. Ez azt jelenti, hogy a felnőttek sem üzenhetnek azoknak a tinédzsereknek, akik nem követik őket - írja a 24.hu.

A Meta emellett bejelentette, hogy néhány beállítás módosításához szülői jóváhagyásra is szükségük lesz a tiniknek. 

A Messengerben egyes országokban a 16 éven aluli és 18 éven aluli felhasználók fiókjai csak a Facebook-ismerősöktől vagy a telefonos kapcsolataik révén kaphatnak üzeneteket.

A portál felidézte, a lépésre azután került sor, hogy a szintén a Meta alá tartozó WhatsApp vezetőjét felszólították, fordítson nagyobb figyelmet a tinédzserek védelmére, ugyanis egy volt Meta-alkalmazott azt állította, a vállalat tudatában volt a tinédzserek elleni,platformjain történi zaklatásoknak. 

A naphire.hu arról is beszámolt, hogy a Meta úgy döntött, hogy a fiatalok mentális egészsége érdekében korlátozni fognak bizonyos tartalmakat. Mindezt azt jelenti, hogy a 18 év alatti felhasználók nem mindent láthatnak majd a Facebookon és az Instagramon

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés