Hirdetés

Ez eldőlt: Magyarországon is fizetős lesz a Facebook és az Instagram

Nap Híre portré Nap Híre

Az előfizetéssel elkerülhetjük a reklámokat.

A Meta hétfőn jelentette be, hogy az Európai Uniós szabályoknak megfelelően hamarosan elérhetővé válik a hirdetésmentes Facebook és Instagram Európában is, ám ehhez előfizetésre van szükség. Mint írták, a szolgáltatás az EU-ban, az Európai Gazdasági Térségben, illetve Svájcban lesz elérhető.

Az előfizetés díja 9,99 euróba (3 826 forintba a mostani 383 forintos árfolyamon) fog kerülni a webes és 12,99 euróba (4 975 forintba) az iOS- és Android-felhasználók számára.

Az uniós szabályozás azzal fenyegeti a Metát, hogy az nem lesz képes a felhasználók hozzájárulása nélkül személyre szabni a hirdetéseket, ez pedig veszélyezteti a cég fő bevételi forrását - írja a Pénzcentrum.

Az ingyenes, reklámokat tartalmazó felület és a hirdetésmentes előfizetés közötti választás azt eredményezheti, hogy a felhasználók döntésükkel segítik a Metát abban, hogy az megfelelhessen az előírásoknak anélkül, hogy mindez befolyásolná a cég hirdetési tevékenységét. Az előfizető felhasználók adatait ugyanis nem is gyűjtik majd a jövőben, hiszen az adatok a célzott hirdetésekhez voltak szükségesek.

Ahogy arról korábban a Nap Híre is beszámolt, Elon Musk az X-en is újabb előfizetést vezet be, amiről ide kattintva olvashatnak bővebben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés