Hirdetés

Ilyen nincs: egy MTI-hír közlése miatt a Facebook totális tiltással fenyegeti a magyar hetilap oldalát

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Váratlan üzenettel szembesültek a szerkesztők a hetilap Facebook-oldalán.

A közösségi oldal azt közölte a Hetek című magyar hetilap szerkesztőségével, hogy veszélyben forog a Facebook-oldaluk, ugyanis állításuk szerint több ízben is megsértették a közösségi alapelveket, így most tiltással fenyegetik az oldalt.

A Hetek kiemelte, a 2022-es országgyűlési választás után, azaz már több mint egy éve közzétettek egy bejegyzést, amelyben az MTI állami hírügynökség híranyagát közölték. Ebben Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke úgy fogalmazott, hogy "elképesztő elhallgatás és cenzúra övezte pártja kampányát", majd példaként megemlítette, hogy a Facebook még az oldalukat is törölte.

Mint írták, "önmagában az említett hír leközlése a Facebook szerint beleütközik az oldal veszélyes személyekre és szervezetekre vonatkozó szabályaiba, és ezért egy héttel ezelőtt – kis fáziskéséssel – törölték az egy évvel ezelőtt közzétett bejegyzést".

Majd hozzátették azt is, hogy az oldaluk a meghozott döntéssel nem értett egyet, amit jeleztek is a Facebook felé, ám a közösségi felület fenntartotta a bejegyzés törléséről szóló döntését, "bármiféle indoklás vagy magyarázat nélkül". "És szerkesztőségünknek sem adtak lehetőséget, hogy elmagyarázzuk, mi egy híroldal vagyunk, amely mindössze beszámolt egy belföldi politikai eseményről egy állami hírügynökség objektív tájékoztatása alapján" - hangsúlyozták.

Mindezek tetejében még Facebook-oldalunk letiltását is kilátásba helyezték, ha hasonló szabálysértés fordulna elő ismét

- tették hozzá.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés