Hirdetés

Letöltötte ezt a Facebookon terjedő app-ot? Azonnal törölje, veszélyben van!

Nap Híre portré Nap Híre

Vírusként terjed a My Puzzles alkalmazás a Facebookon, és ezt értse szó szerint!

Bizonyára mindenki belefutott már egy olyan bejegyzésbe a Facebookon, hogy az ismerőse a My Puzzles alkalmazás használatával oszt meg egy fényképet. Az alkalmazással egyébként azt tudhatjuk meg, hogy a mesterséges intelligencia szerint hogyan néznénk ki különböző életszituációkban, történelmi korokban.

Nos, van egy nagyon-nagyon rossz hírünk: a biztonsági szakértők szerint a My Puzzles egy adathalász alkalmazás, és több mindenhez kér hozzáfését, mint amihez az átlagember szívesen adna neki - írja a Liner.

A szakértők szerint a My Puzzles egy olyan alkalmazás, ami MI-képalkotás útján pillanatok elkészíti a kívánt képet, csupán hozzáférést kér cserébe a felhasználó összes adatához. Az adatokon kívül az app a felhasználó kapcsolati hálójához is hozzáférhet, ami megint csak óriási intő jel. És innentől kezdve szabad az út az app számára, ugyanis rengetegféleképpen felhasználhatja az adaitainkat. 

Például több millió, tízmillió, százmillió profilképhez, névhez, nyelvi beállításhoz jut hozzá, s egy bot ezek alapján meg tudja keresni a valós profilt, és le tudja másolni a nyilvános adatait. A sajátunkat lemásolva pedig több hamis profilt alkothat, akár más közösségi oldalakon is.

A szakértők szerint a kapcsolati hálóhoz való hozzáférés a legnagyobb veszélyforrás ebben az esetben. Ráadásul amikor például megengedjük neki, hogy az alkalmazás a Messengeren keresztül üzeneteket küldjön nekünk, már sejthetjük, hogy személyre szabott, profilelemzésre alapuló üzeneteket fogunk kapni.

Bedőlt az Appnak? Van megoldás!

Hivatkozás másolása

Bár nem jelent túl sok jót, ha használta az alkalmazást, de szerencsére még mentheti ami menthető, ugyanis az app engedélyeit bármikor visszavonhatjuk, ha rákattintunk a Beállításokra, megkeressük az Alkalmazások és webhelyek opciót, kiválasztjuk a My Puzzlest, és eltávolítjuk az engedélyt.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés