Hirdetés

A svédek teljesen hülyének néznek mindenkit

Nap Híre portré Nap Híre

18 hónap kellett a svédeknek hozzá, de végül rájöttek, hogy ők nem illetékesek az Északi Áramlat felrobbantásának ügyében.

"Valószínűleg már sosem kapunk hivatalos magyarázatot arra, ki állhat az Északi Áramlat 1-es és 2-es gázvezetékének felrobbantása mögött, ugyanis a svéd ügyészek befejezik az ügyben indított nyomozást"

- írta a The Guardianre hivatkozva a HVG. Kiemelték, hogy a nyomozók 18 hónap vizsgálat után arra jutottak, hogy nem rendelkeznek joghatósággal az ügyben, mert Svédország állampolgárait és érdekeit nem sértették meg. Ugyanakkor a dán és a német hatóságok külön-külön tovább folytatják a nyomozást.

A lap kiemelte, hogy a több milliárd dolláros Északi Áramlat gázvezetékek 2022 szeptemberében sorozatos robbanások következtében megrepedtek, és hatalmas mennyiségű metán került a levegőbe.

Svédország és Dánia is azt állapította meg korábban, hogy vélhetően robbanás történhetett. Gyanúsítottakat azonban egyik ország sem nevezett meg az ügyben.

Az Egyesült Államok az eset után Oroszországot hibáztatta, míg mások szerint az ukrán vezetéshez nem kötődő, ukránbarát csoport is érintett lehetett a robbantásban.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés