Hirdetés

Csak egy Dzsue lehet Észak-Koreában

Garai Kitti portré Garai Kitti

Észak-Korea megtiltja a lányoknak, hogy ugyanazt a nevet viseljék, ami Kim DzsongUn lányának a neve. A helyi hatóságok ezért arra kényszerítik a lányokat és a nőket, hogy változtassák meg a nevüket, ha Dzsuénak hívják őket. 

Két forrás arról beszélt, hogy Csongdzsu és Phjongszong városok helyi önkormányzatai utasítást adtak ki a nőknek, hogy módosítsák a születési anyakönyvi kivonataikat. 

"Tegnap Csongdzsu város vezetése behívta a Dzsue néven a lakcím-nyilvántartási hivatalban szereplő nőket, hogy változtassák meg a nevüket” – mondta az egyik helyi lakos, aki hozzátette, hogy a szomszédságában egy 12 éves lánynak is ez a neve, a szüleit pedig felszólították, hogy jelentkezzenek a Biztonsági Minisztériumban a névváltoztatás miatt. 

A hatóságok arról tájékoztatták a helyieket, hogy Kim Dzsongun lányának a neve, a Dzsue mostantól a legmagasabb méltóságú személyek számára van fenntartva. 

A körülbelül tízéves Kim Dzsue az egyetlen Kim DzsongUn három gyermeke közül, akinek nyilvánosságra hozták a nevét - írja az RTL.

Egyébként Észak-Koreában az emberek a "DzsongUn" nevet sem viselhetik, de Kim feleségének a nevét sem lehet hordani, most pedig a lánya neve kapcsán is elrendelték ugyanezt.

"A találgatások ellenére a rezsim még mindig nem erősítette meg, hogy a lányt jelölték volna ki az utódlásra, és az állami média sem kezdte meg a szokásos előzetes dicsőítést a kijelölt utódról" – mondta Soo Kim, a CIA korábbi elemzője.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés