Hirdetés

Erdogan emberei kipofoztak egy magyar családapát az államalapítás ünnepén

Nap Híre portré Nap Híre

A családapa maga mesélte el a történteket. 

Bán Tamást a Narancsnak nyilatkozva elmondta, hogy épp a fiával és a feleségével sétált az államalapítás ünnepe alatt, amikor meglátta a török elnök konvoját. Később a Szabad sajtó útjánál látta, hogy rengeteg felfegyverkezett kommandós tartózkodott egy szállodánál. Nem kellett sokat várni és megjelent Erdogan is, akit támogatói integetéssel üdvözöltek, Bán pedig bemutatott neki. Elmondása szerint a török elnök arcáról lehervadt a mosoly, amikor elérkezett hozzá az üzenet - vette észre a történetet a 24.hu.

Ezután három-négy civil ruhás ember jelent meg, akik lefogták Bánt, majd rángatni kezdték. A családapa azt állítja: Erdogan testőrei támadták meg. Elmondása szerint próbálták a kezét lefejteni, illetve valaki a heréjét markolászta. Végül a földre vitték, rátérdeltek a veséjére, hátára, csavargatták a kezét, majd rugdosni kezdték. Ekkor TEK-esek érkeztek a helyszínre, akik támadói és közé férkőztek. A szétválasztás közben a törökök még kiosztottak pár pofont. Bán elmondása szerint az egyikük akcentussal, de magyarul beszélt: kiabált és az édesanyját szidta. 

Később rendőrök is érkeztek a helyszínre, akik hiába próbálták csitítani a kedélyeket. A TEK-esek félkörívben védték Bánt, ugyanis a törököknek vélt személyek tovább vegzálták a férfit. Végül Bánt egy rendőrautóba ültették és elhajtottak vele Budára, ahol elengedték. 

"Meg nem fordult a fejemben, hogy Magyarország fővárosának belvárosában veszélybe kerülhetek" - mondta Bán, aki könnyebb sérüléseket szerzett, a jobb középső ujján felszakadt a bőr, az öklén, térdén, sípcsontján néhány horzsolás keletkezett.

Erdogan Orbán Viktor meghívására érkezett a magyar államalapítás ünnepén Budapestre. A megbeszélésen a svéd NATO-tagságról és kölcsönös vészhelyzeti segítségnyújtásról is szó volt:

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés