Hirdetés

Rémséges tett: az oszlophoz kötötte a kutyáját a Milton hurrikán előtt, most börtönbe kerülhet

Garai Kitti portré Garai Kitti

Súlyos állatkínzással vádoltak meg egy férfit, aki állítólag a Milton hurrikán előtt egy oszlophoz kötötte a kutyáját, majd magára hagyta. Az állatot az autópálya-rendőrség munkatársai mentették meg egy floridai országút közelében október 9-én. 

A kutyáról egy videó is felkerült az internetre, melyen az látható, hogy az állat egy drótkerítés mellett áll a mellkasáig érő vízben. A felvételt több mint 12 milliószor tekintették már meg. A kutya gazdáját, Giovanny Aldama Garciát hétfőn letartóztatták - közölte az állami kormány autópálya-biztonsági szerve, írja a BBC. 

A kegyetlen férfi állítólag azt mondta a nyomozóknak, hogy azért hagyta magára Jumbo nevű kutyáját, mert a vihar miatt elhagyta Floridát, és nem talált senkit, aki vigyázni tudott volna az állatra. 

Aldama Garcia a történtek után beleegyezett abba, hogy átadja a kutya tulajdonjogát. Ám előtte megjelent az állatmenhelyen, ahol a kutyát gondozták, ugyanis megpróbálta visszaszerezni Jumbót. 

A 23 éves fiatalember akár öt év börtönbüntetésre is számíthat, ha bűnösnek találják állatkínzás vádjában.

Ron DeSantis floridai kormányzó közölte, hogy Jumbót, akit most Trooperre neveztek el az őt megmentő autópálya-rendőr tiszteletére, örökbe fogadják. „Nem lehet csak úgy kikötözni egy kutyát, és kint hagyni egy viharban, ez teljesen elfogadhatatlan” - mondta DeSantis egy keddi sajtótájékoztatón.

Suzy Lopez államügyész szerint Trooper „sok ember szívét megérintette”. A kutyára "biztos halál várt volna”, ha nem mentik meg - tette hozzá. A civil szervezet, amely átmenetileg gondozta kutyát, közölte, hogy több száz megkeresést kaptak Trooperrel kapcsolatban. 

Milton hurrikán múlt héten söpört végig Floridán, majd 3-as kategóriájú hurrikánként partot ért. A vihar hatalmas károkat hagyott maga után, és emberek ezreit kellett kimenteni az elöntött területekről. A hivatalos jelentések szerint legalább 24 ember halt meg a vihar következtében.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés