Hirdetés

Érdi futónőre rontott egy vaddisznó, malacait védte a koca

 portré

Koris Edina háromszoros Európa-bajnok terepfutó maga sem gondolta, hogy az erdő mélyén életveszélyes kaland leselkedik rá. Ugyanis Edina és kutyája Érd egyik közkedvelt erdei útszakaszán találkozott a vaddisznócsaláddal, amikor a koca nekik rontott.

„Én megtorpantam, így arra sem volt időm, hogy a zsebemből elővegyem a telefonomat, hogy az állatoknak hangosan lejátsszak egy ACDC-dalt, amivel elriaszthattam volna azokat. A kutyák ebben az időszakban különösen ki vannak szolgáltatva az amúgy növényevő vaddisznóknak, mert utóbbiak tudjuk, hogy erősebbek. A nőstény disznónak valószínűleg kicsinyei voltak, és veszélyeztetve érezte a családját” – idézte az atv.hu a sportoló a Borsnak adott nyilatkozatát.

„Az egész néhány percig tartott, de mély nyomott hagyott bennem. Szerencsére sérülés nélkül úsztuk meg az esetet, és bevallom, a kedvencemet egy kicsit magamnál is jobban féltettem. Képes lett volna minket felborítani, akkor pedig komoly sérüléseket okozhatott volna. Félelmetes volt a vaddisznóval farkasszemet nézni. Végül sikerült magunktól mintegy 100 méteres távolságra riasztani, de utána 300 méteren keresztül követett bennünket” – tette hozzá a terepfutó.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés