Hirdetés

Emiliano Martínez megint kikészítette Franciaországot, majd kapott két sárgát, mégsem állították ki

Nap Híre portré Nap Híre

Csütörtök este ünnepelhetett az Aston Villa, a világbajnoki döntőben is parádézó Emiliano Martínez újra a franciák, pontosabban a Lille ellen lett hős. Emiliano Martínez a rendes játékidőben, majd a tizenegyespárbaj alatt is sárga lapot kapott, mégis a pályán maradhatott - írja a Magyar Nemzet.

Mint ismert, Emiliano Martínez nem éppen a francia szurkolók szíve csücske, ugyanis az argentin kapus a 2022-es világbajnoki döntőben előbb a hosszabbítás végén óriási bravúrral megakadályozta Franciaország győzelmét, majd a tizenegyespárbajban két francia lövőt is megzavart. Martínez ezek után az ünneplésnél sem fogta vissza magát, így amikor csütörtökön az Aston Villa kapusaként Franciaországban, Lille-ben lépett pályára az Európa-konferencialigában, tűrnie kellett a helyi szurkolók szidalmait.

"A meccs előtt arról kérdeztetek, hogy Martínez milyen fogadtatásra számíthat Franciaországban. Azt hiszem, láthattátok. Nagyon tapasztalt játékos, próbálta kordában tartani az érzelmeit, pedig a szurkolók folyamatosan provokálták" - mondta a meccs után Unai Emery, az Aston Villa vezetőedzője. 

A kérdés azonban felmerült: miért maradhatott Martínez a pályán a második sárga lap után? A lap azt írja, Martíneznek és az Aston Villának eleinte nagyobb baja is volt a szurkolói szidalmaknál, ugyanis a 2-1-re elveszített birminghami meccs után a Lille nagyon gyorsan, már a 15. percben ledolgozta a hátrányát. Martínez az összesített 2-2-es állás ellenére az első félidőben időhúzás miatt sárga lapot kapott. A második félidőben Benjamin Andre góljával már a Lille állt továbbjutásra, az Aston Villa sérülés után visszatérő játékosa, Matty Cash a 87. percben mentette hosszabbításra a találkozót, miután Chevalier kapus kiejtett egy beadást. A hazai hálóőr a hosszabbításban óriási bravúrokkal javított, így tartotta meccsben a Lille-t a tizenegyesekig, és a szétlövésben is volt egy hárítása.

Azon Martínez is odatette magát,  rögtön az első Lille-rúgó, Bentaleb lövését kivédte, a hazai játékos dühében majdnem Martínezbe bombázta a kipattanót. Martínez csitította az őt fütyülő szurkolókat, s végül a mutogatásért kapott még egy sárga lapot. Az Aston Villánál megijedtek, hogy mi lesz a tizenegyespárbaj hátralévő részére, ám Martínez nem kapott piros lapot. A tizenegyespárbaj előtt ugyanis a meccsen kapott sárgákat eltörlik. A

A klasszis így az utolsó sorozatban is a kapuban maradhatott, és kivédte a meccs egyik gólszerzője, Andre lövését, ami után örömtáncba kezdhetett. Az argentin kapus szerint egyébként egyik sárga lapja sem volt jogos. "Csak azért kaptam sárgát, mert elterjedt rólam, hogy húzom az időt, a másik kapus ugyanazt csinálta, mint én. Harminc perc után kaptam a sárga lapot, hátrányban voltunk, nem tudom, mit akart a bíró. Aztán nem volt labda a tizenegyesponton, ezért kértem egyet a labdaszedőtől, erre is sárga lapot kaptam. Nem értem a szabályokat – mondta Emiliano Martínez.

Az Aston Villa egyetlen angol csapatként jutott ebben az idényben nemzetközi kupa elődöntőjébe, ugyanis sem a Bajnokok Ligája, sem az Európa-liga legjobb négy együttese közé nem került be Premier League-klub.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés