Hirdetés

Bezúdult az emberáradat a magyar határon, sokkoló közleményt adott ki a rendőrség

Nap Híre portré Nap Híre

Több mint 15 ezren érkeztek Ukrajnából.

Az ukrán-magyar határszakaszon 7134 személy lépett be Magyarország területére vasárnap, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 8185-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság az MTI-t hétfőn.

A beléptetettek közül a rendőrség 105 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében - írták a közleményben.

Friss hírek a háború kapcsán

Hivatkozás másolása

Mint azt a naphire.hu is megírta, Zelenszkij közölte, hogy csak Kelet-Ukrajnában 21 ezer Wagner-zsoldost öltek meg az ukrán csapatok, és szerinte további 80 ezer harcost megsebesítettek. "Ezek óriási veszteségek voltak a Wagner számára” – mondta Zelenszkij, aki „az orosz hadsereg motivált állományaként” jellemezte a harcosokat, köztük az elítélteket, akiknek „nem volt vesztenivalója”.

Az ukrán védelmi miniszterhelyettes vasárnap arról számolt be, hogy a Zaporizzsja megyei Bergyanszk és Melitopol városok irányában keserves harcok árán, de fokozatosan nyomulnak előre az ukrán csapatok, eközben viszont az ország keleti részében az orosz erők értek el előrehaladást. A helyettes tárcavezető szerint az ukrán csapatok a tartalékosokkal megerősített orosz erők intenzív ellenállásával néznek szembe, "de kitartóan és fáradhatatlanul teremtik meg a feltételeket a gyors előrehaladáshoz".

Hanna Maljar beszámolt egyúttal arról is, hogy az orosz erők támadóműveleteket hajtanak végre Donyeck megyében, Avgyijivka, Liman és Marjinka települések irányába, a Luhanszk megyei Szvatove felé pedig előrehaladást értek el. "Ott most kemény csaták folynak. Az ellenség támadja Bilohorivkát, Szerebrjankát. A helyzet meglehetősen bonyolult" - fűzte hozzá Maljar.

Hozzátette, hogy Bahmut irányában, a déli szárnyon az ukrán csapatok részsikereket értek el, míg az északi szárnyon folytatódnak a harcok. "Az ellenség két ejtőernyős rohamezredet telepített oda" - emelte ki a miniszterhelyettes.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés