Hirdetés

Black Friday: ezek lesznek idén a legnépszerűbb termékek

Garai Kitti portré Garai Kitti

Egész Magyarország ezt várja

Hivatkozás másolása

A szakember szerint bár bizonytalanok a magyar vásárlók, ezért a szokásosnál megfontoltabban vásárolnak majd, de éppen ezért fogják ki használni a november 18-ai akcióit. Sokaknak egyébként az eMag Black Friday szint egy és ugyanaz a fogalom, de nézzük, így van-e.

Várkonyi Balázs, az eMAG webáruház igazgatótanácsának elnöke úgy véli, az idei Black Friday bevásárlások nagyban függnek attól, hogy miként alakulnak majd a háztartások rezsiszámlái az első fűtési hónapokban, és ez milyen általános hangulatot teremt. 

"Egyelőre azt látjuk, hogy a hazai vásárlókban nagy a bizonytalanság, ezért a szokásosnál tudatosabbak, a látogatási statisztikáinkban is kimutatható, hogy több időt töltenek a megfelelő termékek kiválasztásával, valamint bizonyos termékkategóriákban a saját márkás termékek iránti kereslet is emelkedett" - mondta az elnök az eMag Black Friday 2022-es sajtóeseményén. 

Várkonyi úgy véli, hogy a vásárlók kapaszkodókat keresnek, és egy ilyen biztos pont a Black Friday is. "Az idei karácsonnyal kapcsolatban arra számítunk, hogy a korábbi években tapasztaltnál is nagyobb arányban hozzák majd előre a vásárlók beszerzéseiket a Black Fridayre" - tette hozzá. 

Elárulta azt is, hogy áruhiány nem várható az eMag esetében és a Black Friday által generált, november közepi csúcsot leszámítva komolyabb torlódással sem számolnak. Továbbá kijelentette:

Talán meglepő, de a bizonytalan gazdasági helyzetben is arra készülünk, hogy a tavalyinál is több akciós terméket kínáljunk a fekete pénteken. Így idén azt reméljük, és az október végi és november eleji látogatási adatok is azt valószínűsítik, hogy a magyar vásárlók közelmúltban érzékelhető mértéktartóbb költése ellenére erős fekete péntek lesz. 

Az elnök egyébként bizakodó, szerinte a gazdasági válság újabb lökést ad majd az online szektoknak, mivel a vásárlók most jobban odafigyelnek arra, hogy mire mennyit költenek, előtérbe került az árak összehasonlíthatósága, a jó ár-érték arány, így az online szektor ismét nagyobb szeletet hasíthat ki a teljes hazai kiskereskedelmi forgalomból - írta az Index.

"Novemberben hagyományosan jön a Black Friday, amely mindig jó indikátora volt a vásárlási kedvnek" - tette hozzá. 

A Black Friday akció között olyan termékeket találhatnak majd meg a vásárlók, mint a népszerű műszaki, IT, háztartási és szépségápolási termékek. Emellett pedig különleges ajánlatokkal is készülnek: különböző programokra és rendezvényekre szóló jegyeket, egészségügyi szolgáltatásokat, személygépkocsikat, traktorokat, érméket vagy akár aranyrudakat is olcsóbban kaphatunk majd meg. 

Várkonyi szerint idén előtérbe kerülnek a divat, szépségápolás termékei és a játék, baba-mama kategóriák is. 

Sásdi Norbert, a webáruház kereskedelmi igazgatója szerint az idei Black Friday legnépszerűbb termékei az energiatakarékos háztartási gépek és a rezsicsökkentést célzó okos kiegészítők lehetnek majd. 

Mi az a Black Friday, honnan jött Magyarországra?

Hivatkozás másolása

A Black Friday az Egyesült Államokból indult, amely ott néhány évtizede hagyományosan a karácsonyi bevásárlási szezon kezdete. A kifejezés 1966-ban született meg, használata 2009-re vált általánossá. Mivel a hálaadás az Egyesült Államokban november negyedik csütörtökére esik, a fekete péntek így november 23-29. közé esik. Magyarországon első alkalommal 2014. november 28-án tartották meg a kiskereskedelemben a Black Friday nevű akciót, amelyen átlagon felüli árkedvezményeket kínálnak a vásárlóknak.

De mit keresnek a magyarok? Ha rákeresünk a Google oldalán, akkor azt látjuk, hogy az elmúlt egy hétben a legnépszerűbb keresőkifejezések a Black Friday 2022-vel kapcsolatban a következők:

- xbox series s

- gymbeam black friday

- altex

-xbox one

- hőszivattyús szárítógép

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés