Hirdetés

Csodával határos módon előkerült a másfél hete eltűnt fiatal túrázó

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Több mint egy hét keresés után épségben megtalálták a Big Bend Nemzeti Parkban eltűnt túrázót.

A 25 éves Christy Perry még november 9-én tűnt el, miután nem jelentkezett a túrája után a texasi nemzeti parkban lefoglalt kempinghelyén - közölte a Nemzeti Parkszolgálat az eltűnése után.

Fotó: National Park Service

Örömmel jelentjük, hogy sikeres keresési és mentési műveletről számolhatunk be a Big Bend Nemzeti Parkban

- közölte vasárnap este a Big Bend Nemzeti Park a Facebook-oldalán. "Nagy szakértelemmel rendelkező csapatunk a hatósági szervekkel együttműködve megtalált és biztonságban kimentett egy eltűnt túrázót" - tették hozzá.

Perry-t jelenleg is egy közeli kórházban ápolják - írja az ABC News.

A lap kiemelte, hogy a fiatal nő Houstonból utazott a délnyugat-texasi Big Bend Nemzeti Parkba. Az NPS szerint a texasi Midlandben vett fel egy bérelt autót, és november 9-én érkezett meg a parkba. Azonban a beszámolók szerint aznap este nem jelent meg a Chisos Basin kempingben lévő táborhelyén.

Perry utolsó ismert tartózkodási helye eltűnése előtt a park Lost Mine Trail nevű túraút kezdete volt. Az NPS szerint a járművét az ösvény elején találták meg. A Big Bend Nemzeti Park Lost Mine Trail szakaszát a keresés teljes idejére lezárták.

Az NPS munkatársaiból, az amerikai határőrségből, a texasi vadőrökből és a Los Diablos tűzoltócsapatból álló keresőcsapatok a környező kanyonokat és hegygerinceket fésülték át. Az amerikai vám- és határvédelem helikopterrel légi keresést is végzett az NPS szerint.

A Lost Mine Trail, amely meredeken emelkedik a Chisos-hegység erdei között, 4,8 mérföldet tesz meg oda-vissza.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés