Hirdetés

Elképesztő pofátlanságon kapták rajta a fővárosi autósokat, csak úgy repkedtek a büntetések

Nap Híre portré Nap Híre

Kétnapos célzott ellenőrzésen 62 járművezetőre szabtak ki helyszíni bírságot a fővárosi buszsávok jogosulatlan használata miatt a rendőrök - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták, hogy a Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében január 22-én és 26-án ismét ellenőrizték a buszsávok használatát.

A kétnapos ellenőrzés során 94 járművezetővel szemben intézkedtek a fővárosi rendőrök. Helyszíni bírságot 62 esetben szabtak ki buszsáv jogosulatlan használata, egy alkalommal pedig vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt, továbbá két esetben lejárt műszaki érvényesség miatt büntettek - tudatta a rendőrség.

A tájékoztatás szerint a rendőrök a megállás szabályainak megsértése miatt két esetben, buszsáv jogosulatlan használata miatt egy alkalommal tettek szabálysértési feljelentést.

Közigazgatási bírságot 15 esetben szabtak ki biztonsági öv használatának elmulasztása, továbbá egy-egy esetben tilos jelzés és a kötelező haladási irány figyelmen kívül hagyása miatt. Közigazgatási eljárást egy alkalommal kezdeményeztek a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt - ismertette a BRFK.

Közölték azt is, hogy két járművezetőt ittas járművezetés miatt fogtak el, két másik sofőrt pedig engedély nélküli vezetés miatt állítottak elő. Figyelmeztetésben négy járművezetőt részesítettek a buszsáv jogosulatlan használata, valamint a megállás szabályainak figyelmen kívül hagyása miatt - írta a rendőrség.

Brutális razzia jön Budapesten

Hivatkozás másolása

Mint azt a naphire.hu is megírta, Budapest rendőrfőkapitánya fokozott ellenőrzést rendelt el a főváros teljes területére február 8 és 12 között. A rendőrség tájékoztatása szerint a fokozott ellenőrzés célja a jogsértő cselekmények megelőzése, felderítése, megszakítása, valamint a közrend és közbiztonság fenntartása. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés