Hirdetés

Elküldte, de nem alázta meg a Hertha Dárdai Pált

Nap Híre portré Nap Híre

Ahogy azt korábban a Nap Híre is megírta, Dárdai Pál szerződését nem hosszabbítják meg Berlinben, és maga a tréner is nemrég arról beszélt, hogy távozik a csapat éléről. Az edző távozását azonban eddig még nem jelentette be hivatalosan a Hertha. Dárdai a legfrissebb hírek szerint nemcsak az első csapattól, hanem az egész klubtól távozik.

A berlini klub szombaton a honlapján jelentette be, hogy bár nem hosszabbítják meg a magyar szakvezető szerződését, amely a szezon végén lejár, de más szerepkörben marad a Herthánál, mert életre szóló klubtagságot kapott.

"Rendkívül nehéz időszakban vette át a csapat irányítását, ezért nagyon hálásak vagyunk neki. A kiesés után sokáig azt sem tudtuk, kapunk-e licencet a másodosztályra, ő mégis elkötelezte magát mellettünk" - méltatta a 48 éves trénert Benjamin Weber sportigazgató.    

Hozzátette, mindezek ellenére a következő szezonra új vezetőedzőt keresnek, Dárdaival azonban már tavaly megegyeztek, hogy más minőségben a klubnál marad, ha a vezetőedzői megbízatása véget ér.

"A Hertha BSC a családom. Harminc éve vagyok itt, minden fűszálat ismerek. Együtt felépítettünk valamit ebben a szezonban, amire büszke vagyok, és a legjobbakat kívánom a klubnak" - nyilatkozta Dárdai.    

Thomas E. Herrich ügyvezető elmondta, amikor Dárdai a nyaralás után visszatér a német fővárosba, együtt kidolgozzák az új munkakörét. Dárdai az előző idényben harmadik alkalommal vette át a Hertha irányítását, de a csapat nem tudta megőrizni élvonalbeli tagságát, a másodosztályban pedig egy fordulóval az idény vége előtt a tabella nyolcadik helyén áll.    

Dárdai játékosként 286 bajnoki mérkőzéssel a mai napig klubrekorder, edzőként pedig a Hertha megmentőjeként tekintenek rá a szurkolók. 1997 és 2011 között összesen 372 meccsen játszott a fővárosiak színeiben, majd az utánpótlásban tevékenykedett edzőként. A felnőtt csapatot először 2015 februárja és 2019 nyara, másodszor 2021 januárja és novembere között irányította.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés