Hirdetés

Nagyon nagy a baj az elektromos rollerekkel: egyre több helyen tiltják be őket

Nap Híre portré Nap Híre

Robbanás- és tűzveszélyessé nyilvánították az elektromos rollereket Németországban. Egyre több városában tiltják ki az e-scootereket a helyi tömegközlekedési eszközökről.

Jó néhány szakértői egyesület javasolja a robogók tömegközlekedési eszközökről való kitiltását Németországban. Indoklás: a nem megfelelő biztonsági előírások miatt Európa-szerte a súlyos balesetek igencsak megszaporodtak a közelmúltban. A jármű használatát még nem sikerült a közlekedési szabályzatba kellőképp bevezetni, a lakosság kénye-kedve szerint hajtja. Ez fokozottan balesetveszélyes mind a rollerezőre, mind a többi közlekedőre nézve – írja a Blikk

A Német Közlekedési Vállalkozások Szövetsége (VDV) az e-scooterek tömegközlekedésből való kitiltása mellett foglalt állást nem régiben. A balesetveszély mellet más rizikófaktor is feltűnt. A szakértők szerint: „a felhasznált lítium-ion akkumulátorok alacsony biztonsági színvonala és az ezzel járó fokozott tűz- és robbanásveszély" miatt kellene kitiltani a városi közösségi járművekről a hajtányokat.

  • Október 1-jétől Frankfurt am Main városa által üzemeltetett metróvonatokon és villamosokon
  • Darmstadtban már nyár óta e-roller mentes a tömegközlekedés
  • Kielben, Lübeckben és Flensburgban tilos az e-robogókkal felszállni a buszokra
  • Bréma és Alsó-Szászország buszain és vonatain is érvényben van a tilalom
  • Lipcsében május 1-je óta nem lehet e-rollereket szállítani az autóbuszokon és vonatokon
  • A Müncheni Közlekedési Vállalat (MVG) április 2-tól betiltotta az elektromos robogók használatát a metrószerelvényeken, villamosokon, buszokon és metróállomásokon.

A tartományi és városi döntéshozók nem bízzák a véletlenre, mikor történik meg egy súlyos baleset, inkább elébe mennek a problémának.

  • Augsburgban április 8. óta, Nürnbergben pedig május közepe óta érvényes a rendelet
  • Észak-Rajna-Vesztfália tartomány öt legnagyobb városának valamennyi önkormányzati közlekedési vállalata megtiltotta, hogy az utasok e-robogókkal szálljanak fel a buszokra és vonatokra. A kezdeményezéshez csatlakozott Köln, Düsseldorf, Dortmund, Essen és Duisburg, valamint a Wuppertal
  • Gelsenkirchen városa egyébként az egész településen betiltotta a bérelhető e-rollereket
  • Hamburgban már több mint egy éve nem lehet felszállni a vonatokra elektromos rollerrel.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés