Hirdetés

Nagyon kemény lépés jön: ezzel végleg kivégezhetik a manórudat

Garai Kitti portré Garai Kitti

Az Egyesült Királyságban belebegtették, hogy a kormányzati tervek szerint egy új adó miatt hamarosan drágulni fognak az elektromos cigarették, sőt, az eldobható termékekre - a manórudakra - teljes tilalom vár. 

Elektromoscigi-adó bevezetését fontolgatják az Egyesült Királyságban, miközben az eldobható termékeket - a manórudakat - teljesen betiltanák. Az e-cigire kivetendő új adóra vonatkozó javaslatokat most szúrta ki a Sun.

A miniszterek a konzultációt a dohányzás visszaszorításának részeként jelentették be, amelynek célja az elektromos cigaretták fokozatos betiltása. Megfogadták, hogy lépéseket tesznek az elektromos cigaretták elérhetőségével kapcsolatban is, például új vámokat vethetnek ki rájuk, ahogyan azt már más országokban is megtették. Ugyanakkor elhintették azt is, hogy ez az adó még mindig alacsonyabb lesz, mint a cigarettáé, biztosítva, hogy az elektromos termékek és a dohánytermékek adója között jelentős legyen a különbség. 

Miközben a kormány a dohányzásról való leszokás elősegítése érdekében valóban támogatni akarja az elektromos cigaretták használatát, ugyanakkor általánosságban mégis szigorítani kívánja a törvényeket.

A konzultáció olyan intézkedéseket fog mérlegelni, amelyek korlátozzák az eldobható e-cigaretták (a manórudak) értékesítését és szállítását is. A szigorú új dohányzásellenes intézkedések következtében a dohányzási életkor évről évre egy évvel megemelkedik, így végül egy bizonyos időpont után születetteknek illegális lesz a cigaretta vásárlása – jegyezte meg a lap.

Mint ismert, Magyarországon tilos árulni és használni az úgynevezett manórudakat, vagyis az eldobható cigarettákat. Korábban a naphire.hu arról is beszámolt, hogy NAV mérgező manórudak ezreire csapott le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés