Hirdetés

Döbbenetes dolog történt éjszaka a parlamentben, itt vannak a részletek

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Ilyet csak nagyon ritkán látni, a pénteki tüntetés után úgy tűnik, a kormánypárti és ellenzéki politikusok alaposan megizzasztják egymást.

Hosszú ideje foglalkoztatja a magyar közvéleményt az úgynevezett státusztörvény sorsa: mint arról a Naphire.hu is beszámolt, a Belügyminisztérium múlt kedden jelentette be, hogy az Országgyűlés elé kerül a pedagógusok új életpályájáról szóló törvénytervezet, ami ellen hónapok óta tüntetnek a tanárok, diákok és szülők.  

A kormány kérésére az Országgyűlés rendkívüli ülésen kezdte tárgyalni a törvényjavaslatot pénteken, erre az időre indoklás nélküli, rendkívüli döntéssel minden "külsős" személyt igyekeztek távol tartanai a parlamenti ülésteremből.  

Az Egységes Diákfront és a Tanítanék Mozgalom ismét tüntetést szervezett a Kossuth térre, miközben a politikusok a parlamentben vitáztak.  

Most az MTI arról számolt be, hogy 

egész éjszaka és szombaton hajnalban is folytatódott az Országgyűlésben a pedagógusok új életpályamodelljéről szóló törvényjavaslat általános vitája. 

A vitában az ellenzéki képviselők "bosszútörvényként" jellemezték a Belügyminisztérium indítványát, a kormányoldal viszont az ellenzéket azzal vádolta, hogy a 2010 előtti időket hozná vissza az oktatásba.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés