Hirdetés

Brutális intézkedés az Orbán-kormánytól: lezárják a Parlamentet, amíg a státusztörvényről tárgyalnak

Garai Kitti portré Garai Kitti

Speciális szabályok lépnek életbe pénteken a Parlament épületében.

Indoklás nélküli, rendkívüli döntéssel minden „külsős” személyt igyekeznek távol tartanai a parlamenti ülésteremből június 16-án pénteken, amikor a kormány kérésére az Országgyűlés rendkívüli ülésen tárgyal többek között a pedagóguséletpálya-modellről szóló törvényjavaslatról, vagyis a státusztörvényről - írja a hvg.hu.

A lap szerint kizárólag erre a napra, június 16-án péntekre érvényes speciális szabályokról kedden ment ki egy körlevél a képviselőknek, melyben arról tájékoztatták őket, hogy aznap nem engedik be sem a turistákat, sem a parlamenti pártok vendégeit, és nem érvényesek a korábban kiadott napi belépők sem. Utóbbi akár jelentheti azt is, hogy a sajtó képviselőt is kizárják pénteken. 

"Június 16-án az Országház-látogatás szünetel” továbbá "az Országházba és a Szabad György Irodaházba napi beléptetési engedélyt nem lehet leadni, illetve az előzetesen leadottak erre a napra nem érvényesek” - áll a levélben. 

A portál információi szerint az intézkedést formálisan Bakos Emil gazdasági és működtetési főigazgató-helyettes jegyzi. Megjegyezték: vélhetőleg annak kívánja elejét venni a rendkívüli lezárás, hogy a státusztörvény tárgyalását megzavarják valamilyen tiltakozó akcióval. Egyébként ezen a napon a Kossuth téren is tüntentek a törvény miatt. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés