Hirdetés

Felmászott az Eiffel-toronyra, majd fogta magát és leugrott egy ejtőernyős férfi

Nap Híre portré Nap Híre

Ejtőernyővel ugrott le a párizsi Eiffel-toronyról csütörtökön kora reggel egy férfi, akit földet érése után őrizetbe vettek - közölte a francia rendőrség.

A közlemény szerint a párizsi rendőrök kora reggel kaptak értesítést arról, hogy egy hátizsákos ember mászik fel a nevezetes toronyra. Az ismeretlen körülbelül egy órával később, 7 óra előtt pár perccel, még mielőtt a tornyot a látogatók előtt megnyitották volna  le is ugrott a toronyról ejtőernyőjével, majd földet érése után a rendőrök azonnal őrizetbe vették.

A hét folyamán ez volt a második eset, hogy a francia főváros ikonikus műemléke bekerült a napi hírekbe. A hét elején két alvó amerikai turistára találtak rá az Eiffel toronyban, akik a látogatók elől elzárt területen töltöttek egy éjszakát. Ők szabályosan megváltott jeggyel léptek be az épületbe, majd jutottak el a második és a harmadik emelet közötti, a turisták számára tiltott területre - adta hírül az MTI.

A párizsi világkiállításra épült, 1889-ben felavatott, ma már több mint 130 éves műemléket mintegy 7 millió turista látogatja meg évente.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés