Hirdetés

Befellegezhet az USA-nak, ha az OpenAI igazgatója tényleg leáll üzletelni az Egyesült Arab Emírségekkel

Nap Híre portré Nap Híre

Az Egyesült Államok könnyen elveszítheti a mesterséges intelligencia terén élvezett eddigi vezető szerepét, ha Sam Altman meglépi azt, amit jelenleg tervez.

Az ATV arról számolt be, hogy az OpenAI vezérigazgatója, Sam Altman nemrég találkozott az Egyesült Arab Emírségek tisztviselőivel, hogy ismertesse az új chipgyárak építésére irányuló tervét. A költségek egészen csillagászatiak, elérhetik akár a 7 ezer milliárd dollárt is. 

Mint írták, az OpenAI-nak nagyságrendekkel nagyobb számítási teljesítményre van szüksége, jelenleg ugyanis csak a Microsoftra támaszkodik. A fejlesztésekhez a mostaniál jóval több szilíciumchip-gyárra van szüksége, amelyeknek a beruházási költsége igen magas. 

Az öbölmenti országok befektetőinek bevonása komoly aggodalmat keltett Washington DC-ben, mivel a mesterséges intelligencia feletti kontroll nemcsak üzleti, hanem nemzetbiztonsági szempontból is rendkívül érzékeny kérdés.

Amennyiben létrejön a megállapodás, akkor a chipgyártó üzemek az Egyesült Arab Emírségekben épülnének fel, és a legfőbb megrendelőjük az OpenAI lenne.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés