Hirdetés

Hatalmas bajban vannak az amerikai veteránok, a Pentagon azonban magasról tesz rájuk

Virág Sára portré Virág Sára

Az egyesült államokbeli Kormányzati Elszámoltathatósági Hivatal (GAO) legújabb jelentésében arra világított rá, hogy a Pentagon gyakorlatilag semmilyen formában nem segíti és nem ellenőrzi, hogy a hazatérés után segítségre szoruló veteránok megkapják-e a szükséges segtséget. 

A szolgálat után hazatérő katonák egy részének komoly nehézséget okoz visszailleszkedni a civil társadalomba. Épp ezért a Pentagonnak az az egyik feladata, hogy azon katonákat, akik a ,,különösen veszélyzetett" kategóriába vannak sorolva, több, segítséget nyújtó kormányzati szervvel is összekösse. Ilyenek például a kifejezetten veteránügyekkel foglalkozó kormányzati szervek, amelyek speciális segítséget nyújthatnak a katonáknak – írja a Task & Purpose

Az elmúlt két év adatai azonban azt mutatják, hogy a komoly segítségre szoruló veteránok közel 10 százaléka nem kapta meg azt a segítséget, amire szüksége lett volna. 

A Kormányzati Elszámoltathatósági Hivatal (GAO) legújabb jelentése szerint a veteránok ugyan megkapják az elérhetőségeket, arról azonban senki nem gondoskodik és nem is ellenőrzi, hogy a gyakorlatban is megkapták-e azt a segítséget, amire szükségük lenne. A jelentés szerint közel 400 ember nem jutott megfelelő ellátáshoz. Ez pedig igencsak nehéz helyzetbe hozza a veteránokat, akik a katonaság mellett a lakhatásuktól, a biztosításuktól, az egészségügyi ellátástól és a munkjuktól is búcsút vesznek. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés