Hirdetés

Egy "jótündérnek" köszönhetően minden elsőéves hallgató ingyen kezdheti meg a képzést ezen az egyetemen

Virág Sára portré Virág Sára

Ruth Gottesman, a New York-i Albert Einstein Orvostudományi Főiskola volt professzora egészen elképesztő mennyiségű pénzt adományoz az iskolának. Ezzel az eddigi legnagyobb adományt adja át az Egyesült Államok történetében. Az egykori professzor néhai férjének hatalmas vagyona volt, az adomány is ebből származik. 

A nagylelkű ajánlatnak köszönhetően minden jelenleg nappali tagozaton tanuló hallgatónak visszatérítik a 2024. tavaszi félévi tandíját, a leendő hallgatók pedig ingyen kezdhetik meg a tanulmányaikat – írja a Reuters. A New York-i Albert Einstein Orvostudományi Főiskola volt professzora egymilliárd dollárt adományoz az iskolának, ez a legnagyobb adomány, amit valaha adtak intézménynek az Egyesült Államokban. 

Ruth Gottesman egykori férje David „Sandy” Gottesman volt. A férfi Wall Street-i bankár és a Berkshire Hathaway korai befektetője volt. Karrierje során hatalmas vagyonra tett szert. 2022-ben hunyt el. ,,Nagyon hálás vagyok az egykori férjemnek, hogy rám bízta ennek a vagyonnak a kezelését, és hogy ilyen nemes célra használhatom fel" – mondta a nő, aki 1968 óta tagja az orvosi főiskolának. 

A képzés 60 ezer dollárba kerül egy évben, így több diáknak temetes, 200 ezer dolláros addósága halmozódik fel, mire végez az iskolával. 

Az intézmény szerint az adománynak köszönhetően olyan tehetséges diákok is jelentkezhetnek, akiknek alapvetően nem lett volna anyagi fedezetük egy ilyen orvosi képzéshez. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés