Hirdetés

Durva sarcot kapnak a magyar nyugdíjasok februártól, lesújt az OTP

Nap Híre portré Nap Híre

Több szempontból is kritikus helyzetben vannak a magyar nyugdíjasok - számolt be róla nemrég a Naphire.hu. Arról is írtunk, hogy 2024 nem valószínű, hogy a magyar nyugdíjasok éve lesz, de ennél nagyobb baj is van.

Egyre több helyen ráfizetünk, ha készpénzzel szeretnénk kiegyenlíteni a kötelezettségünket. A nyugdíjasok közel fele nehéz helyzetbe kerül februártól, ugyanis még a készpénzbefizetésért is díjat számol fel az egyik hazai nagybank - írja az Economix.

Az OTP február elsejétől a nem saját számlákra történő pénztári készpénzbefizetésekre díjat számít fel. Mértéke a befizetett összeg 0,6 százaléka, de minimum 1 500 forint lesz, lesz egy akciós időszak is, ameddig csak 0,5 százalékot és minimum ezer forintot számolnak fel az ügyfeleknek. Ez leginkább a nyugdíjasokat érintheti nehezen, ugyanis sokan közülük készpénzben fizetik be számláikat és például a közös költséget.

Ha valaki havonta egy készpénzbefizetést indít a pénzintézetnél, annak éves szinten extra 18 ezer forintot kell fizetnie, havonta átlagosan két alkalmas befizetésnél pedig már 36 ezret számít fel a pénzintézet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés