Hirdetés

Kritikus pillanatban a magyar nyugdíjasok, óriási a tét

Nap Híre portré Nap Híre

Hamarosan egy nagyon fontos levél érkezik.

Azt már tudni lehet, hogy 2024-ben mely napokon kapják meg a pénzüket a magyar nyugdjíasok, de az is kiderült, hogy hamarosan nagyon komoly változás jöhet a Nők 40 nyugdíjak körül. Most kiderült, hogy hamarosan fontos levelet kap egymillió magyar nyugdíjas: a bank elküldi nekik a részletes kimutatást.

A számlatulajdonosok a legapróbb díjtételeket összesítve, egy év teljes költségét egyszerre szerepeltetve kapják meg a kimutatást. Így mindenki pontosan megtudhatja, mennyibe is került a tavalyi évben a számlavezetése.

Karácsony Mihály, az Országos Nyugdíjas Parlament elnöke a Penzcentrum.hu-nak elmondta, hozzávetőleg 2 millió 419 ezren részesülnek valamilyen ellátásban, járadékban és egyéb járandóságban (köztük nagyjából 1 millió 993 ezren kapnak öregségi nyugdíjat), és ők úgy tudják, hogy a jogosultaknak nagyjából fele-fele arányban utalják számlára a pénzét, vagy viszi ki nekik minden hónapban a postás.

A lap kérdése, hogy milyen tényezők hátráltatják a banki megoldások terjedését az idősek körében, Karácsony Mihály az elsők között emlegette a magas banki költségeket. Emellett, tette hozzá, a nyugdíjasok jellemzően félnek a sajtóban is olvasható visszaélésektől, valamint, ha banki átutalással kérnék a nyugdíjkifizetést, sokan nehezen és drágán jutnának az életmódjukhoz jobban igazodó készpénzhez.

Emellett az is probléma, hogy korlátozott az ingyenes készpénzfelvétel, két alkalommal összesen 150 000 forint havonta - szinte követhetetlen, ahogy a 2023. júniustól megnyílt lehetőség, azaz a boltok kasszáinál a vásárláskor plusz 40 000 forint díjtalan felvétele is.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés