Hirdetés

Durva botrány az úszóknál: Milák Kristóf egyszerűen kinyomja a szövetségi kapitány hívásait

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Hosszú Katinkától és Milák Kristófról is beszélt Sós Csaba, az úszóválogatott szövetségi kapitánya az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Távol van attól Hosszú Katinka, hogy főszereplő legyen, de csodálatra méltó az, hogy valakinek az a célja, hogy egy hatodik olimpián is részt vegyen - mondta Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A szövetségi kapitány ezt annak kapcsán mondta, hogy Hosszú Katinka bejelentette a visszatérését.

Azt a felvetést, hogy feszültség van Hosszú Katinka és az úszószövetség között a kapitány nem cáfolta, sőt, így reagált rá: “megértem, hogy egy életút kapcsán valaki máshoz szokott, de fel kell fogni, mi a realitás”. Egy olimpián szerinte az eredmény, az érem számít, a szurkolók nem arra fognak emlékezni évtizedek múlva, hogy ki volt ott egyáltalán.

Úgy látja, a döntőbe Hosszú még bekerülhet, de szinte esélytelennek tartja, hogy a többszörös bajnok úszó ismét éremmel térhetne haza az olimpiáról. Azt Sós Csaba is értékeli, hogy Hosszú Katinka a sikeres múltjával, szülés után visszatér, sőt, “nyilvánvalóan elnök úr a saját jogkörénél fogva biztosít neki majd olyan lehetőséget, amit egyébként másnak nem”. Ezt úgy magyarázta, hogyha Hosszú el akar majd menni edzőtáborba, valószínűleg elmehet, viszont akkor így “lesz majd elvárás is”.

Sós Csaba azt mondta, hogy Hosszúnak a szülés előtti utolsó versenye már egy “masszívan lefelé ível pályafutást” mutatott, “ráadásul a kor is halad előre”, nem lesz már fiatalabb, ami miatt még az egyéni csúcsához közel kerülésnek sem lehet sok esélye.

Milák elképesztőt úszott volna az olimpián, ha végigdolgozza a szezont

Hivatkozás másolása

Milák Kristóf “egészen más történet”, neki nem ez az olimpia lenne az utolsó dobás, mint Hosszúnak, “ő igazából most lenne a csúcson, ezért fájdalmas nekem”. Mint mondja a szövetségi kapitány, ha Milák végigdolgozta volna a szezont, elképesztőt úszott volna az olimpián, de “ez már biztos nem lesz”. 

Kivételes képességű úszónak nevezte Milákot, és azt mondta, hogy a 200 méter pillangó mindig is rendkívül szoros szám volt, és csak azóta nem az, mióta a magyar tehetség versenyez. “Az, hogy valaki két testhosszal a világ előtt legyen, ez nem gyakori” - fogalmazott.

A kapitány elmondta, hogy emberileg közel áll hozzá Milák, és nagyon sajnálja, hogy az úszó sokat kihagyott. Abban már most biztos, hogy Milák Párizsban nem fog olyan időt 

úszni, amit a képességei alapján reméltek. 

Azzal a korábbi kijelentéssel kapcsolatban, hogy Milák tartozik annyival magának és Magyarországnak, hogy lejár az edzésekre, azt mondta a szövetségi kapitány: ne beszéljünk mellé, ő pénzt kap érte. Hozzátette, hogy Milák most is kapja az ellátást, mert “az, aki megvonhatná, nem vonja meg”. Azt is elmondta Sós Csaba, hogy egy jó ideje hiába keresi Milák Kristófot telefonon, az úszó egyszerűen kinyomja a hívást.

“Visszavárjuk. Azt akarjuk, hogy jöjjön vissza és ússzon, mert ezt a fajta adományt, amit az élet neki adott, ezt elpazarolni több mint vétek” - fogalmazott.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés